Rakentaminen

Kakkosvaihe luovutetaan HKL:n käyttöön 2023

Rakentamisen toisessa  vaiheessa Länsimetro-projektissa rakennetaan  seitsemän kilometriä pitkä ratalinja ja viisi uutta asemaa: Finnoo, Kaitaa, Soukka, Espoonlahti ja Kivenlahti. Sammalvuoreen rakennetaan maanalainen metrovarikko. Metro kulkee myös kakkosvaiheella koko matkan maan alla kahdessa rinnakkaisessa tunnelissa.

Tällä hetkellä rakennusvaihe on käynnissä kaikilla viidellä asemalla, ratalinjalla ja varikolla. Kakkosvaiheen metron rakentamiseen kuuluu lisäksi 24 sivu-urakkaa. Rakentamisvaihe ajoittuu vuosille 2019-2021, ja käyttöönottovaihe vuosille 2022-2023.

Metron rakentamisella on merkittävä työllistävä vaikutus. Koko hankkeen aikana Länsimetro on työllistänyt satoja suunnittelijoita. Rakentamistyömaille perehdytettyjä työntekijöitä oli Ruoholahti-Matinkylä osuudella 20 454.

Metro HKL:n käyttöön 2023

Matkustajaliikenne alkoi länsimetron ykkösvaiheella Ruoholahdesta Matinkylään 18.11.2017.  Länsimetro Oy luovutti asemat ja radan HKL:lle 3.10.2017. Kahdeksan asemaa ja rata teknisine järjestelmineen jäivät Länsimetro Oy:n omistukseen. HKL raportoi Länsimetro Oy:lle radan ja asemien käytöstä ja siihen liittyvistä huolto- ja ylläpitotehtävistä sovitulla tavalla.