Metroinfra

Metrojärjestelmän ja -infran omistajana Länsimetro varmistaa, että länsimetron metrojärjestelmä asemineen on turvallinen ja luotettava matkustamisympäristö koko elinkaarensa ajan. Länsimetro Oy omistaa, ylläpitää ja kehittää metrojärjestelmää, rataa ja asemia Helsingin Ruoholahdesta länteen, Espoon Kivenlahteen saakka. Osuudella on 13 metroasemaa, maanalainen metrovarikko Sammalvuoressa ja 21 kilometriä pitkä rataosuus. Länsimetro omistaa myös liityntäliikennettä palvelevaa infraa, kuten liityntäpysäköintilaitoksia ja bussiterminaaleja.

13

Länsimetrolla on 13 metroasemaa. Matkustajaliikenne Ruoholahti–Matinkylä-osuudella alkoi marraskuussa 2017 ja Matinkylä–Kivenlahti-osuudella joulukuussa 2022. Tutustu Länsimetron asemiin.

21

Länsimetron omistaman metrolinjan pituus on 21 kilometriä.

1

Länsimetron osuudella on yksi maanalainen metrovarikko.

 

Metro on suunniteltu kestämään aikaa ja se on rakennettu vähintään sadaksi vuodeksi. Esimerkiksi haastavat tunneliolosuhteet on otettu huomioon tunnelin ja runkorakenteiden rakentamisessa. Metroinfran rakenteita ja järjestelmiä huolletaan ja ylläpidetään tarkasti laadittujen huoltosuunnitelmien mukaisesti sekä uusitaan tarvittaessa, jotta ne kestävät koko metron elinkaaren ajan. Länsimetron ajantasainen huoltokirja on keskeinen osa metron saumatonta toimintaa, metroinfran tehokasta elinkaarenhallintaa ja länsimetron ylläpitoa.

Länsimetron metroinfra on ratkaisuiltaan yksi maailman nykyaikaisemmista ja turvallisimmista metroista. Länsimetrossa on modernin metron vaatimaa talotekniikkaa ja 52 erillistä järjestelmää, jotka toimivat tarvittavilta osin keskenään samanaikaisesti.

Länsimetro ei ole omia metrojunia. Lisätietoa metrokalustosta Kaupunkiliikenteen sivuilta.