Finnoo

Finnoosta tulee Länsiväylältä merenrantaan asti ulottuva 17 000 asukkaan kaupunginosa, jonka korkea keskusta syntyy metroaseman ympärille. Finnoonsillan sisäänkäynti tulee olemaan osa tulevia kaupallisia palveluja. Meritien sisäänkäynti on itsenäisempi kokonaisuus. Finnoon asemalaiturin lattia on 35,7 metriä merenpinnan alapuolella. Tietoa sisäänkäyntien sijainneista ja liikkumisesta asemalla löytyy Finnoon metrotyömaan rakentamisen osiosta. Finnoon aseman rakentamisen sivuilla on koottu myös linkkejä alueen kehittymistä koskien.

Metroaseman lasi-, metalli- ja betonipintoja pehmentävät rannikon ja lintukosteikon luonnosta inspiraationsa saaneet sävyt. Julkisivujen lasipintoihin on painettu lintukosteikon kasvillisuudesta muistuttavaa graafista kuviointia, sisätilojen värimaailmassa taas on vaikutteita meren ja rannikon lämpimistä sävyistä. Aseman suunnittelusta vastaa PES-Arkkitehdit Oy.

Aseman taideteos on Leena Nion ”Haavekuvia”. Teos muodostuu laituriseinän kahdesta eri kuvakerroksesta.  Päällimmäisessä kerroksessa on noin kolmekymmentä erilaista kuvaneliötä, jonka laserleikatuista aukoista näkyy takalevyn liukumaalattu kirkas sävymaailma. Teoksen yksityiskohdat ovat merenrannan luonnosta. Metromatkustajalle teos luo kimmokkeen vapaaseen assosiaatioon tai haaveiluun. Lisätietoja asemataiteesta.

Finnoon työmaan ajankohtaisista työvaiheista kerrotaan lisää rakentamisen osiossa. 

Tutustu Finnoon asemaan esittelyvideomme avulla.

 

Leena Nion teos ”Haavekuvia”

Leena Nion teos ”Haavekuvia”

PES-Arkkitehdit Oy: Alustava luonnos

Alustava havainnekuva Finnoon metroaseman asemalaiturista.

PES-Arkkitehdit Oy: Alustava luonnos liukuportaista

Havainnekuva Finnoon metroaseman liukuportaista.