Asemat

Liikenteellä olevalla osuudella Ruoholahdesta Matinkylään Länsimetrolla on kahdeksan asemaa. Rakentamisen toisessa vaiheessa Länsimetro-projektissa rakennetaan viisi uutta asemaa. Länsimetron tavoitteena on rakentaa omaleimaisia, vetovoimaisia ja arkkitehtuuriltaan miellyttäviä ja materiaaleiltaan kestäviä metroasemia. Asema on lupaus siitä, mitä on maan pinnalla. Aseman arkkitehtuuri heijastaa kunkin aseman alueen kaupunkikuvaa mm. materiaalivalinnoilla sekä valaistuksen ja taiteen avulla. Samalla matkustajan on helpompi erottaa asemat toisistaan. DESIGN. TUNNE. METRO. -videosarja esittelee metroasemien arkkitehtuuria Lauttasaaresta Matinkylään. Kaikki asemat ja asemien sisäänkäynnit ovat esteettömiä.

Kaupunki kasvaa raideyhteyksien varrelle

Metro liittää eteläisen Espoon osaksi raideliikennettä ja tukee metron vaikutusalueen kasvua ja kehitystä. Metroasemien kaupunkiympäristöt ovat kehittyneet nopeasti Ruoholahti-Matinkylä-osuudella, kuten kuvaparit asemaympäristöistä näyttävät.

Länsimetron kartta. Länsimetron Matinkylä-Kivenlahti-osuus on rakenteilla. Sen pituus on 7 kilometriä. Sillä on 5 uutta asemaa, joiden nimet ovat Matinkylästä päin tultaessa Finnoo, Kaitaa, Soukka, Espoonlahti ja Kivenlahti. Lisäksi on metrovarikko Sammalvuoressa. Osuus luovutetaan HKL:lle vuonna 2023. Käytössä on jo Länsimetron Ruoholahti-Matinkylä-osuus, jonka pituus on 14 kilometriä. Sillä on 8 asemaa, jotka ovat Helsingistä päin tultaessa Lauttasaari, Koivusaari, Keilaniemi, Aalto-yliopisto, Tapiola, Urheilupuisto, Niittykumpu ja Matinkylä. Liikenne alkoi tällä osuudella vuonna 2017.