Asemat

Länsimetron osuudella on 13 metroasemaa: Lauttasaari, Koivusaari, Keilaniemi, Aalto-yliopisto, Tapiola, Urheilupuisto, Niittykumpu, Matinkylä, Finnoo, Kaitaa, Soukka, Espoonlahti ja Kivenlahti. Lauttasaaren ja Koivusaaren asemat sijaitsevat Helsingissä. Keilaniemi, Aalto-yliopisto, Tapiola, Urheilupuisto, Niittykumpu, Matinkylä, Finnoo, Kaitaa, Soukka, Espoonlahti ja Kivenlahti sijaitsevat Espoossa.Metroasemat sijaitsevat A-, B- ja C-vyöhykkeillä. Vyöhykerajat näet HSL:n reittioppaan kartasta ja lisätietoa HSL-alueen vyöhykkeistä HSL:n sivuilta.

Tietoa metron ja asemien käyttäjille

Metron käyttäjänä löydät matkustamiseen liittyvät palvelut, kuten liput, aikataulutiedot, liityntäliikenneinformaation, Reittioppaan ja asiaskaspalvelun HSL:n sivuilta. HSL suunnittelee ja hankkii toiminta-alueensa joukkoliikenteen.

Näin käytät joukkoliikennettä

Aikataulu, liput ja liityntäyhteydet

Länsimetron asemat ovat omaleimaisia, vetovoimaisia ja arkkitehtuuriltaan miellyttäviä ja materiaaleiltaan kestäviä metroasemia. Asema on lupaus siitä, mitä on maan pinnalla. Aseman arkkitehtuuri heijastaa kunkin aseman alueen kaupunkikuvaa mm. materiaalivalinnoilla sekä valaistuksen ja taiteen avulla. Samalla matkustajan on helpompi erottaa asemat toisistaan. Kaikki asemat ja asemien sisäänkäynnit ovat esteettömiä.

Kaupunki kasvaa raideyhteyksien varrelle

Metro liittää eteläisen Espoon osaksi raideliikennettä ja tukee metron vaikutusalueen kasvua ja kehitystä. Metroasemien kaupunkiympäristöt ovat kehittyneet nopeasti, kuten kuvaparit asemaympäristöistä näyttävät.