Soukka

Länsimetro rakennuttaa Soukan metroasemaa, johon kuuluu Soukantorin sisäänkäynti ja Yläkartanontien sisäänkäynti. Rakennusurakan toteuttaa YIT Rakennus Oy:n ja Are Oy:n työyhteenliittymä. Rakentamisprojekti on valmis, kun Matinkylä-Kivenlahti-osuus luovutetaan liikennettä operoivan HKL:n käyttöön vuoden 2023 aikana. Koko projektin aikataulusta saat lisätietoa ja voit seurata muutamien keskeisten tilannehuoneesta poimittujen töiden etenemistä asemilla ja ratalinjalla rakentamisen sivulta.

Soukan aseman rakennusurakan yhteystiedot:

Työmaatukikohdan osoite: Soukantie 12, 02360 ESPOO
Työmaan päivystävä puhelin: 040 628 8161
TYL YIT-ARE RU23 yhteyshenkilö: juhakristian.koskela(at)yit.fi

Työmaan muut osoitteet:

Soukantorin sisäänkäynti: Soukantie 14, 02360, Espoo
Yläkartanontien sisäänkäynti: Yläkartanontie 29, 02360 Espoo
Yläkartanonkujan tekniikkakuilu: Yläkartanontie 30, 02360 Espoo
Soukan huoltotunneli: Soukanväylä 7, 02360 Espoo

Lisätietoja työmaasta:
Länsimetron palautepuhelin (ma-pe klo 9-13): 050 377 3700

Melupäätös louhinnasta ja rakennustöistä Soukan metroasemalla (pdf)

Melupäätös louhinnasta ja pontituksesta Soukassa (pdf)

Soukassa rakentamisen painopiste on syksyllä 2020 sisävaihe- ja taloteknisissä töissä. Taloteknisiä töitä tehdään kuiluissa ja aseman maanpäällisillä osuuksilla. Sisäseinäverhoukset, alakatto- ja laatoitustyöt ovat käynnissä. Sisäänkäynneillä jatkuvat julkisivutyöt. Asemalla asennetaan vinohissiä. Runkorakennustöitä saatetaan loppuun huoltotunnelilla ja Soukantorin sisäänkäynnillä.  Soukantorin sisäänkäynnillä alkoi kesän alussa pihan tukimuurien ja portaiden tekeminen. Marraskuun loppuun saakka tavarantoimituksia metrotyömaalle tehdään poikkeuksellisesti Soukanraitin ja Soukantorin kautta – lue lisää.

Lokakuussa 2020 Soukan metroaseman työmaalla on käynnissä useiden urakoiden töitä muun muassa hissien, liukuportaiden, varavoimakoneiden, savunpoistopuhaltimien, matkapuhelinverkon, kiinteistövalvontajärjestelmän, LVI-automaatiojärjestelmän, ratasähkön syöttöasemien ja pääsähköjakelujärjestelmän osalta.

Elokuussa 2020 HSL eli Helsingin seudun liikenne käynnisti bussilinjojen, liityntälinjojen, aikataulujen ja pysäkkien suunnittelun eteläiseen Espooseen silmällä pitäen Matinkylä–Kivenlahti-osuuden valmistumista vuonna 2023. Lisätietoja suunnittelusta HSL:n Metro Kivenlahteen-sivustolla.

Kuvapankista (Flickr) pääset kurkistamaan mille työmaalla näyttää ja miten rakentaminen etenee. Päivitämme kuvia työn edetessä. Tutustu myös Soukan aseman arkkitehtuuriin ja taiteeseen.

Metrotunnelissa on noin 600 metrin välein maan pinnalle ulottuva poistumistie-, savunpoisto-, paineentasaus- ja ilmanvaihtokuilu. Asemilla on omia kuiluja. Lue lisää kuiluista.

Metroa tehdään asukkaiden ja luonnon ehdoilla – lue lisää.