Soukka

Länsimetro rakennuttaa Soukan metroasemaa, johon kuuluu Soukantorin sisäänkäynti ja Yläkartanontien sisäänkäynti. Rakennusurakan toteuttaa YIT Rakennus Oy:n ja Are Oy:n työyhteenliittymä. Rakentamisprojekti on valmis, kun Matinkylä-Kivenlahti-osuus luovutetaan liikennettä operoivan HKL:n käyttöön vuoden 2023 aikana. Koko projektin aikataulusta saat lisätietoa ja voit seurata muutamien keskeisten tilannehuoneesta poimittujen töiden etenemistä asemilla ja ratalinjalla rakentamisen sivulta.

Soukan aseman rakennusurakan yhteystiedot:

Työmaatukikohdan osoite: Soukantie 12, 02360 ESPOO
Työmaan päivystävä puhelin: 040 628 8161
TYL YIT-ARE RU23 yhteyshenkilö: juhakristian.koskela(at)yit.fi

Työmaan muut osoitteet:

Soukantorin sisäänkäynti: Soukantie 14, 02360, Espoo
Yläkartanontien sisäänkäynti: Yläkartanontie 29, 02360 Espoo
Yläkartanonkujan tekniikkakuilu: Yläkartanontie 30, 02360 Espoo
Soukan huoltotunneli: Soukanväylä 7, 02360 Espoo

Lisätietoja työmaasta:
Länsimetron palautepuhelin (ma-pe klo 9-13): 050 377 3700

Melupäätös louhinnasta ja rakennustöistä Soukan metroasemalla (pdf)

Melupäätös louhinnasta ja pontituksesta Soukassa (pdf)

Soukassa sisäänkäynnit ovat jo näkyvä osa asemaympäristöä. Sisäänkäynneillä tehdään kesällä 2020 julkisivu- ja vesikattotöitä ja teknisiä asennuksia.  Soukantorin sisäänkäynnillä alkoi kesän alussa pihan tukimuurien ja portaiden tekeminen. Syyskuun loppuun saakka tavarantoimituksia metrotyömaalle tehdään poikkeuksellisesti Soukanraitin ja Soukantorin kautta – lue lisää. Matinkylä-Kivenlahti -osuuden ensimmäiset liukuportaat haalattiin  Soukkaan vuoden 2020 alussa ja niiden asentaminen on käynnissä. Lue lisää liukuportaiden asentamisesta.  Liukuportaiden lisäksi asemalla on kesällä 2020 käynnissä työt hissien, ratasähkön syöttöasemien, varavoimakoneen, savunpoistopuhaltimien, kiinteistövalvontajärjestelmän, LVI-automaatiojärjestelmän ja matkapuhelinverkonosalta. Käynnissä on myös maanpäällisten rakennuksien ulkoseinärakenteiden ja vesikaton asentaminen. Myös sisäseinäverhoukset ja alakaton asentaminen on käynnissä. Soukan huoltotunnelin sisäänkäynnillä alkoi kesällä maanrakennustyöt ja Yläkartanon tekniikkakuilulla julkisivutyöt.

Elokuussa 2020 HSL eli Helsingin seudun liikenne käynnisti bussilinjojen, liityntälinjojen, aikataulujen ja pysäkkien suunnittelun eteläiseen Espooseen silmällä pitäen Matinkylä–Kivenlahti-osuuden valmistumista vuonna 2023. HSL:n liikkumiskysely on avoinna 23.8.2020 saakka.  Kysely ja lisätietoja suunnittelusta HSL:n Metro Kivenlahteen-sivustolla.

Kuvapankista (Flickr) pääset kurkistamaan mille työmaalla näyttää ja miten rakentaminen etenee. Päivitämme kuvia työn edetessä. Tutustu myös Soukan aseman arkkitehtuuriin ja taiteeseen.

Metrotunnelissa on noin 600 metrin välein maan pinnalle ulottuva poistumistie-, savunpoisto-, paineentasaus- ja ilmanvaihtokuilu. Asemilla on omia kuiluja. Lue lisää kuiluista.

Metroa tehdään asukkaiden ja luonnon ehdoilla – lue lisää.