Soukka

Länsimetro rakennuttaa Soukan metroasemaa, johon kuuluu Soukantorin sisäänkäynti ja Yläkartanontien sisäänkäynti. Rakennusurakan toteuttaa YIT Rakennus Oy:n ja Are Oy:n työyhteenliittymä. Rakentamisprojekti on valmis, kun Matinkylä-Kivenlahti-osuus luovutetaan liikennettä operoivan HKL:n käyttöön vuoden 2023 aikana. Koko projektin aikataulusta lisätietoa verkkosivujen Rakentaminen -osiossa.

Soukan aseman rakennusurakan yhteystiedot:

Työmaatukikohdan osoite: Soukantie 12, 02360 ESPOO
Työmaan päivystävä puhelin: 040 628 8161
TYL YIT-ARE RU23 yhteyshenkilö: juhakristian.koskela(at)yit.fi

Työmaan muut osoitteet:

Soukantorin sisäänkäynti: Soukantie 14, 02360, Espoo
Yläkartanontien sisäänkäynti: Yläkartanontie 29, 02360 Espoo
Yläkartanonkujan tekniikkakuilu: Yläkartanontie 30, 02360 Espoo
Soukan huoltotunneli: Soukanväylä 7, 02360 Espoo

Lisätietoja työmaasta:
Länsimetron palautepuhelin (ma-pe klo 9-13): 050 377 3700

Ympäristökeskuksen määrittelemät työskentelyajat (pdf)

Asemalla loppuunsaatetaan runkorakennustöitä keväällä 2020. Töiden painopiste siirtyy rakentamisen sisävaiheisiin ja taloteknisiin töihin. Lue lisää asemien taloteknisistä töistä. Matinkylä-Kivenlahti -osuuden ensimmäiset liukuportaat haalattiin  Soukan vuoden 2020 alussa. Lue lisää liukuportaiden asentamisesta. Liukuportaiden lisäksi asemalla on käynnissä työt hissien, ratasähkön syöttöasemien, varavoimakoneen, savunpoistopuhaltimien, kiinteistövalvontajärjestelmän, LVI-automaatiojärjestelmän, matkapuhelinverkon ja paloilmoitinjärjestelmän osalta.  Käynnissä  myös on sisä- ja ulkolasiseinien sekä seinäverhoilujen asennukset ja laiturin yhteiskannakointityöt.

Kuvapankista (Flickr) pääset kurkistamaan mille työmaalla näyttää ja miten rakentaminen etenee. Päivitämme kuvia työn edetessä. Tutustu myös Soukan aseman arkkitehtuuriin ja taiteeseen.

Metrotunnelissa on noin 600 metrin välein maan pinnalle ulottuva poistumistie-, savunpoisto-, paineentasaus- ja ilmanvaihtokuilu. Asemilla on omia kuiluja. Lue lisää kuiluista.

Metroa tehdään asukkaiden ja luonnon ehdoilla – lue lisää.