Finnoo

Länsimetro rakennuttaa Finnoon metroasemaa, johon kuuluu Finnoonsillan ja Meritien sisäänkäynnit sekä tekniikkarakennuksia. Rakennusurakan toteuttaa GRK Infra Oy:n ja Aki Hyrkkönen Oy:n muodostama työyhteenliittymä.

Tällä hetkellä Matinkylä-Kivenlahti-osuuden asemilla ja metrolinjalla on käynnissä eri järjestelmien toiminnallisuuden testaaminen erilaisissa poikkeustilanteissa. Finnoossa testauksia tehtiin vuodenvaihteessa 2021-2022.  Koeajot ovat myös käynnissä: katso video koeajosta Matinkylästä Kivenlahteen. Aseman taideteos on myös valmistunut – lue lisää asemataiteesta. Finnoon metroasema avataan liikenteelle samanaikaisesti muiden uusien asemien kanssa vuoden 2023 aikana.

Finnoon aseman rakennusurakan yhteystiedot

Työmaan osoite: Suomenlahdentie 64
Huomaa, että alueella paljon liikennemuutoksia Finnoon rakentumisen vuoksi, vanha osoite Hyljeluodontie 5 toimii navigaattoreissa.

Työmaan muut osoitteet:
Finnoonsillan sisäänkäynti: Finnoonsilta 36
Meritien sisäänkäynti: Meritie 10
Itäpään tekniikkakuilu: Suomenlahdentie 62
Länsipään tekniikkakuilu: Suomenlahdentie 64

Työmaan päivystävä puhelin: 050 516 7606
TYL LM Finnoo (työyhteenliittymä GRK Infra Oy ja Aki Hyrkkönen Oy), yhteyshenkilö: jaakko.makela(at)grk.fi

Lisätietoja työmaasta
Länsimetron palautepuhelin (ma-pe klo 9-13): 050 377 3700

Finnoon metroaseman sisäänkäynnit ovat Finnoonsillan sisäänkäynti ja Meritien sisäänkäynti.

Finnoon metroaseman sisäänkäynnit.

Ilmakuva Finnoon alueesta. Etualalla on Meritien sisäänkäynti ja takana Finnoonsillan sisäänkäynti. Kummallakinsisäänkäynnillä on vihekatto.

Ilmakuva Finnoon metroasemasta. Etualalla on Meritien sisäänkäynti, takana on Finnoonsillan sisäänkäynti. Kuva: Iiro Mikola, Optivision Oy.

Ilmakuva Finnoon metroaseman Finnoonsillan sisäänkäynnistä. Sisäänkäynnillä on viherkatto. Sisäänkäynnin edessä on katettuja pyöräpaikkoja.

Finnoonsillan sisäänkäynti. Kuva: Iiro Mikola, Optivision Oy

Kuva Finnoon metroaseman Meritien sisäänkäynnistä.

Meritien sisäänkäynti. Kuva: Iiro Mikola, Optivision Oy

Kuvassa näkyy asemalaiturin seinää, jossa värikkäitä luontoaiheisia kuvia. Kuvissa on mm. lehti, lintu, kala ja simpukka.

Finnoon metroaseman asemalaiturilla on Leena Nion teos "Haavekuvia"