Finnoo

Länsimetro rakennuttaa Finnoon metroasemaa, johon kuuluu Finnoonsillan ja Meritien sisäänkäynnit sekä tekniikkarakennuksia. Rakennusurakan toteuttaa GRK Infra Oy:n ja Aki Hyrkkönen Oy:n muodostama työyhteenliittymä.  Finnoon metroasema avataan liikenteelle samanaikaisesti muiden uusien asemien kanssa vuoden 2023 aikana.

Finnoon metroaseman julkisivutyöt valmistuivat kesällä 2021. Piha-alueen istutus- ja aitaustyöt jatkuvat vielä syksyllä. Länsimetron rakenteilla olevalla Matinkylä–Kivenlahti-osuudella on käynnissä testausvaihe ja koeajot ovat alkaneet. Katso kuvakierros Finnoon metroaseman työmaalta.

Tietoa asemalla liikkumisesta

Metroliikenteen jatkuessa Matinkylästä Kivenlahteen Finnoon kaupunginosan rakentaminen on vielä kesken. Muu alueen rakentaminen vaikuttaa metron käytettävyyteen. Metroasemalle turvataan aina kuitenkin esteetön ja turvallinen kulku.

Finnoonsillan sisäänkäynnillä on alkuvaiheessa 72 katettua pyöräliityntäpaikkaa ja Finnoonsillan alikulun yhteydessä 142 paikkaa.

Finnoon aseman rakennusurakan yhteystiedot

Työmaan osoite: Suomenlahdentie 64
Huomaa, että alueella paljon liikennemuutoksia Finnoon rakentumisen vuoksi, vanha osoite Hyljeluodontie 5 toimii navigaattoreissa.

Työmaan muut osoitteet:
Finnoonsillan sisäänkäynti: Suomenlahdentie 60
Itäpään tekniikkakuilu: Suomenlahdentie 62
Meritien sisäänkäynti: Suomenlahdentie 64
Länsipään tekniikkakuilu: Suomenlahdentie 64

Työmaan päivystävä puhelin: 050 516 7606
TYL LM Finnoo (työyhteenliittymä GRK Infra Oy ja Aki Hyrkkönen Oy), yhteyshenkilö: jaakko.makela(at)grk.fi

Lisätietoja työmaasta
Länsimetron palautepuhelin (ma-pe klo 9-13): 050 377 3700

Ympäristökeskuksen määrittelemät työskentelyajat (pdf)

Finnoon kehittyminen ja joukkoliikenne

Espoon kaupungin sivuilla on tietoa Finnoon alueen kehityksestä

Ilmakuva Finnoon alueesta. Etualalla on Meritien sisäänkäynti ja takana Finnoonsillan sisäänkäynti. Kummallakinsisäänkäynnillä on vihekatto.

Ilmakuva Finnoon metroasemasta. Etualalla on Meritien sisäänkäynti, takana on Finnoonsillan sisäänkäynti. Kuva: Iiro Mikola, Optivision Oy.

Ilmakuva Finnoon metroaseman Finnoonsillan sisäänkäynnistä. Sisäänkäynnillä on viherkatto. Sisäänkäynnin edessä on katettuja pyöräpaikkoja.

Finnoonsillan sisäänkäynti. Kuva: Iiro Mikola, Optivision Oy

Kuva Finnoon metroaseman Meritien sisäänkäynnistä.

Meritien sisäänkäynti. Kuva: Iiro Mikola, Optivision Oy

Kuvassa näkyy asemalaiturin seinää, jossa värikkäitä luontoaiheisia kuvia. Kuvissa on mm. lehti, lintu, kala ja simpukka.

Finnoon metroaseman asemalaiturilla on Leena Nion teos "Haavekuvia"