Finnoo

Länsimetro rakennuttaa Finnoon metroasemaa, johon kuuluu Finnoonsillan sisäänkäynti ja Meritien sisäänkäynti. Rakennusurakan toteuttaa GRK Infra Oy:n ja Aki Hyrkkönen Oy:n muodostama työyhteenliittymä. Rakentamisprojekti on valmis, kun Matinkylä-Kivenlahti-osuus luovutetaan liikennettä operoivan HKL:n käyttöön vuoden 2023 aikana. Koko projektin aikataulusta saat lisätietoa ja voit seurata muutamien keskeisten tilannehuoneesta poimittujen töiden etenemistä asemilla ja ratalinjalla rakentamisen sivulta.

Finnoon aseman rakennusurakan yhteystiedot:

Työmaan osoite: Suomenlahdentie 64
Huomaa, että alueella paljon liikennemuutoksia Finnoon rakentumisen vuoksi, vanha osoite Hyljeluodontie 5 toimii navigaattoreissa.

Työmaan päivystävä puhelin: 050 516 7606

TYL LM Finnoo (työyhteenliittymä GRK Infra Oy ja Aki Hyrkkönen Oy), yhteyshenkilö: jaakko.makela(at)grk.fi

Työmaan muut osoitteet:

Finnoonsillan sisäänkäynti: Suomenlahdentie 60
Itäpään tekniikkakuilu: Suomenlahdentie 62
Meritien sisäänkäynti: Suomenlahdentie 64
Länsipään tekniikkakuilu: Suomenlahdentie 64

Lisätietoja työmaasta

Länsimetron palautepuhelin (ma-pe klo 9-13): 050 377 3700

Ympäristökeskuksen määrittelemät työskentelyajat (pdf)

Finnoossa talotekniset asennukset ovat valmistumassa asemalla ja ne jatkuvat sisäänkäynneillä ja kuiluissa marraskuussa 2020.  Meritien sisäänkäynnillä jatkuvat myös julkisivu- ja alakattotyöt. Sisälasiseinät on saatu asennettua Finnoonsillan sisäänkäynnille ja asemalle. Kummallakin sisäänkäynnillä on saatu viherkattotyöt päätökseen.  Asemalla rakennetaan taide- ja aaltoseinää.

Meritien sisäänkäynnille tulee Suomen pisimmät liukuportaat. Niiden haalaus alkoi lokakuussa ja päättyi marraskuussa. Liukuportaiden asentaminen Finnoossa oli aiheena Länsimetron Facebook Livessä 9.11.2020. Katso tallenne. Sisäänkäynnillä on yhä käynnissä vinohissin haalaus.

Elokuussa 2020 HSL eli Helsingin seudun liikenne käynnisti bussilinjojen, liityntälinjojen, aikataulujen ja pysäkkien suunnittelun eteläiseen Espooseen silmällä pitäen Matinkylä–Kivenlahti-osuuden valmistumista vuonna 2023. Lisätietoja suunnittelusta HSL:n Metro Kivenlahteen-sivustolla.

Kuvapankista (Flickr) pääset kurkistamaan mille työmaalla näyttää ja miten rakentaminen etenee. Päivitämme kuvia työn edetessä. Tutustu myös Finnoon aseman arkkitehtuuriin ja taiteeseen.

Metrotunnelissa on noin 600 metrin välein maan pinnalle ulottuva poistumistie-, savunpoisto-, paineentasaus- ja ilmanvaihtokuilu. Asemilla on omia kuiluja. Lue lisää kuiluista.

Metroa tehdään asukkaiden ja luonnon ehdoilla – lue lisää.

Finnoon alueella on käynnissä muutakin kuin metroaseman rakentamista. Esimerkiksi Finnoon ensimmäisen asuinkohteen, Skanskan Reimarin, ja Finnoon pysäköintilaitoksen rakennustyöt ovat käynnissä.

Espoon kaupungin sivuilta löytyy tietoa alueen kehittymisestä: