Finnoo

Finnoon aseman rakennusurakka käynnistyi lokakuussa 2018. Rakennusurakan toteuttaa GRK Infra Oy:n ja Aki Hyrkkönen Oy:n muodostama työyhteenliittymä. Aseman ja ratatunnelien louhintaurakka valmistui elokuussa 2018.

Työmaalla käynnissä

Asemalla ovat käynnissä rungon rakennustyöt, maanpaineseinien vedeneristys ja ratojen täyttötyöt. Maalaustyöt ovat käynnistyneet. Talotekniset työt ovat alkamassa elokuun alussa.

Meritien sisäänkäynnin maanpäällisellä osuudella käynnissä ovat maanpaineseinien rakennustyöt ja alkamassa ovat väliseinien rakennustyöt. Vinokuilussa ovat käynnissä väliseinien sokkelien rakennustyöt.

Finnoonsillan sisäänkäynnillä yhdyskäytävällä ovat käynnissä puhdasvalubetoniseinän työt ja hissikuilussa rungon rakennustyöt. Maanpäälliset työt ovat alkamassa tällä sisäänkäynnillä.

Sammutusreitin kuilun maanpäälliset työt jatkuvat rungon rakentamisella.

Itäisen tekniikkakuilun työt ovat alkaneet sekä maan päällä että tunnelissa.

Espoon kaupungin sivuilta löytyy tietoa alueen kehittymisestä:
Finnoo – uudenlainen merikaupunginosa

Espoon kaupungilla on käynnissä alueella pääkatujen rakentaminen Kaitaantiellä, Suomenlahdentiellä ja Finnoonsillalla. Espoon kaupunki rakentaa alueella myös Djupsundsbäckenin alueen katuja ja kunnallistekniikkaa. 
HSY louhii Finnoossa uutta Blominmäen jätevedenpuhdistamoa.

Finnoon aseman rakennusurakan yhteystiedot:

Työmaan osoite: Suomenlahdentie 64 (Alueella paljon liikennemuutoksia Finnoon rakentumisen vuoksi, vanha osoite Hyljeluodontie 5 toimii navigaattoreissa)
Työmaan päivystävä puhelin: 050 516 7606
TYL LM Finnoo (työyhteenliittymä GRK Infra Oy ja Aki Hyrkkönen Oy), yhteyshenkilö: jaakko.makela(at)grk.fi

Työmaan muut osoitteet:

Finnoonsillan sisäänkäynti: Suomenlahdentie 60
Itäpään tekniikkakuilu: Suomenlahdentie 62
Länsipään tekniikkakuilu:   Suomenlahdentie 64

Mitä kuilut ovat? Asemien kuilut rakennetaan ratalinjan rakennusurakassa. Kuilujen ja asemien sijainnit löytyvät länsimetron seurantapalvelusta.

Ympäristökeskuksen määrittelemät työskentelyajat

Kuva suurempana