Keilaniemi

Keilaniemi muodostaa lähellä sijaitsevan Otaniemen alueen kanssa  pohjoismaiden suurimpiin kuuluvan tiede-, tutkimus- ja yrityskeskittymän. Keilaniemen asema sijoittuu Karhusaarentien ja Keilaniementien väliselle kapealle kaistaleelle Accountor Towerin kohdalle osoitteeseen Keilaniementie 3. Metroasemalla on kaksi eri sisäänkäyntirakennusta – eteläinen, joka on pääsisäänkäynti, sekä pohjoinen, joka sijoittuu lähelle Keilaniementien mutkaa.

Keilaniemen aseman arkkitehtisuunnittelussa korostuu Keilaniemen alueen merkitys jakajana työn ja asumisen välillä, meren ja maan välillä ja kahden kaupungin rajan läheisyydessä. Asemalla korostuu ympäröivän toimistotalokeskittymän ilme korostaen viileyttä, virtaviivaisuutta ja metallinhohtoisuutta. Laiturialueen katossa Grönlund & Nisunen -taiteilijakaksikon valoputkista koostuva taideteos. Aseman suunnittelusta vastaa arkkitehtitoimisto ALA Oy + Esa Piironen Oy.

HSL suunnittelee ja hankkii toiminta-alueensa joukkoliikenteen

Lisätietoja Keilaniemen alueen kehittymisestä

Keilaniemen alueella yhdistyvät innovaatiot, teknologia ja liike-elämä. Metroaseman äärellä sijaitsevat monien suomalaisten suuryritysten pääkonttorit, kansainväliset yritykset ja start upit, joihin niin työntekijät kuin vierailijatkin pääsevät helposti metrolla. Metro mahdollistaa Keilaniemen alueen kehittämisen paitsi työpaikka-alueena myös asuinalueena. Otaniemen-Keilaniemen alueella asuu noin 3 800 asukasta, mutta määrän arvioidaan kasvavan 15 000:een vuoteen 2050 mennessä. Myös työpaikkojen arvioidaan lisääntyvän nykyisestä hieman alle 8 000:sta työpaikasta noin 11 000:een.

Tutustu Keilaniemen asemaan DESIGN. TUNNE. METRO.-videolla Riku Rantalan opastuksella.

Tutustu Keilaniemen metroasemaan esittelyvideon avulla.

Keilaniemi, liukuportaat

Keilaniemen metroaseman liukuportaat

Keilaniemen asema ulkoa

Keilaniemen metroasema ulkoa

Keilaniemi, käynti liukuportaisiin

Keilaniemen metroasemalla käynti liukuportaisiin

Keilaniemi, valotaideteos

Keilaniemen metroaseman valotaideteos