Keilaniemi

Tietoa metron ja asemien käyttäjille

Metron käyttäjänä löydät matkustamiseen liittyvät palvelut, kuten liput, aikataulutiedot, liityntäliikenneinformaation, Reittioppaan ja asiaskaspalvelun HSL:n sivuilta. HSL suunnittelee ja hankkii toiminta-alueensa joukkoliikenteen.

 

HSL logo

Sijainti

Keilaniemen metroasema on idästä päin tultaessa ensimmäinen metroasema Espoon puolella. Keilaniemen asema sijoittuu Karhusaarentien ja Keilaniementien väliselle kapealle kaistaleelle Accountor Towerin kohdalle osoitteeseen Keilaniementie 3.

Asemalla on kaksi sisäänkäyntirakennusta: eteläinen ja pohjoinen. Eteläinen sisäänkäynti on pääsisäänkäynti, joka sijaitsee Accounter Towerin kupeessa. Pohjoinen sisäänkäynti sijoittuu lähelle Keilaniementien, Keilaportin ja Keilarannan liikenneympyrää.

Metroasema ja sen sisäänkäynnit ovat esteettömiä. Lisäksi metroasemaan kuuluu tekniikkarakennuksia.

Aseman tarina

Länsimetro on rakennuttanut Keilaniemen metroaseman. Metroasema otettiin käyttöön marraskuussa vuonna 2017, kun metroliikenne Ruoholahti-Matinkylä-osuudella alkoi. Rakennusurakan toteutti Skanska Infra Oy. Lisätietoa Ruoholahti-Matinkylä-osuuden rakentamisesta.

Asemalla korostuu ympäröivän toimistotalokeskittymän ilme korostaen viileyttä, virtaviivaisuutta ja metallinhohtoisuutta. Arkkitehtuurisuunnittelusta vastaa arkkitehtitoimisto ALA Oy + Esa Piironen Oy.

Tutustu virtaviivaiseen Keilaniemeen.

Keilaniemen alueen kehittyminen

Keilaniemen alueella yhdistyvät innovaatiot, teknologia ja liike-elämä. Metroaseman äärellä sijaitsevat monien suomalaisten suuryritysten pääkonttorit, kansainväliset yritykset ja start upit, joihin niin työntekijät kuin vierailijatkin pääsevät helposti metrolla. Metro mahdollistaa Keilaniemen alueen kehittämisen paitsi työpaikka-alueena myös asuinalueena. Otaniemen-Keilaniemen alueella asuu noin 3 800 asukasta, mutta määrän arvioidaan kasvavan 15 000:een vuoteen 2050 mennessä. Myös työpaikkojen arvioidaan lisääntyvän nykyisestä hieman alle 8 000:sta työpaikasta noin 11 000:een.

Keilaniemestä tulee myös pääkaupunkiseudun raideliikenteen solmukohta, kun metroliikenne täydentyy Espoon Keilaniemen ja Helsingin Itäkeskuksen välisellä pikaraitiolinjalla lokakuussa 2023.

Keilaniemi, liukuportaat

Keilaniemen metroaseman liukuportaat

Keilaniemen asema ulkoa

Keilaniemen metroasema ulkoa

Keilaniemi, käynti liukuportaisiin

Keilaniemen metroasemalla käynti liukuportaisiin

Keilaniemi, valotaideteos

Keilaniemen metroaseman valotaideteos