Lauttasaari

Lauttasaaren aseman pääsisäänkäynti sijaitsee ostoskeskus Lauttiksen yhteydessä, Kauppaneuvoksentie 16:n ja Otavantie 9:n risteyksessä. Toinen sisäänkäynti on Gyldénintiellä Lahnalahdenpuiston itäpuolelle osoitteessa Gyldénintie 2a. Metro on mahdollistanut alueen kehittymisen siten, että vanha ostoskeskuksen tilalle on rakennettu uusi Lauttis kauppakeskus ja sen yhteyteen kolme uutta asuinkerrostaloa.

Lauttasaaren aseman suunnittelusta vastaa arkkitehtitoimisto Helin & Co Oy. Lauttasaaren aseman arkkitehtisuunnittelun teemana on vesi, mutta jähmettyneessä olomuodossa lumena ja jäänä. Lauttasaaren ja Koivusaaren asemien teemat sivuavat toisiaan. Arkkitehtuurilla on haluttu myös muistuttaa Lauttasaaren puretusta vesitornista tuomalla vesitornin muotoa Lauttiksen puoleisen sisäänkäynnin pilarirakenteeseen.

Uloskäynti, Otavantie

Lauttasaari, liukuportaat

Sisäänkäynti kauppakeskus Lauttiksesta

Lauttasaari, asemalaituri

Vesitornia muistuttava rakenne sisäänkäynnillä

Lauttasaari, rakennusvaihe