Lauttasaari

Tietoa metron ja asemien käyttäjille

Metron käyttäjänä löydät matkustamiseen liittyvät palvelut, kuten liput, aikataulutiedot, liityntäliikenneinformaation, Reittioppaan ja asiaskaspalvelun HSL:n sivuilta. HSL suunnittelee ja hankkii toiminta-alueensa joukkoliikenteen.

 

HSL logo

Sijainti

Lauttasaaren metroasema sijaitsee Helsingissä. Lauttasaari on toinen Länsimetron omistamasta Helsingin puoleisista asemista. Lauttasaaren asemalla on kaksi sisäänkäyntiä.

Pääsisäänkäynti sijaitsee ostoskeskus Lauttiksen yhteydessä, Kauppaneuvoksentie 16:n ja Otavantie 9:n risteyksessä. Toinen sisäänkäynti on Gyldénintiellä Lahnalahdenpuiston itäpuolelle osoitteessa Gyldénintie 2a.

Metroasema ja sen sisäänkäynnit ovat esteettömiä. Lisäksi metroasemaan kuuluu tekniikkarakennuksia.

Aseman tarina

Länsimetro on rakennuttanut Lauttasaaren metroaseman. Metroasema otettiin käyttöön marraskuussa vuonna 2017, kun metroliikenne Ruoholahti-Matinkylä-osuudella alkoi.  Rakennusurakan toteutti Skanska Infra Oy. Lisätietoa Ruoholahti-Matinkylä-osuuden rakentamisesta.

Lauttasaaren aseman arkkitehtisuunnittelun teemana on vesi, mutta jähmettyneessä olomuodossa lumena ja jäänä. Lauttasaaren aseman suunnittelusta vastaa arkkitehtitoimisto Helin & Co Oy.

Tutustu veden ja jään Lauttasaareen.

Lauttasaaren alueen kehittyminen

Lauttasaari on Helsingin lounaisin kaupunginosa, jossa asuu 20 000 asukasta ja sijaitsee noin 8 000 työpaikkaa. Metro on mahdollistanut alueen kehittymisen siten, että vanha ostoskeskuksen tilalle on rakennettu uusi Lauttis-kauppakeskus ja sen yhteyteen kolme uutta asuinkerrostaloa.

Lisätietoja Lauttasaaresta Helsingin kaupungin sivuilta.

Lauttasaari, liukuportaat

Liukuportaat Lauttasaaren metroasemalla

Uloskäynti, Otavantie

Uloskäynti Lauttasaaren metroaseman metrolaiturilta Otavantielle.

Sisäänkäynti kauppakeskus Lauttiksesta

Lauttasaaren metroaseman aisäänkäynti kauppakeskus Lauttiksesta.

Lauttasaari, asemalaituri

Lauttasaaren metroaseman asemalaituri

Vesitornia muistuttava rakenne sisäänkäynnillä

Vesitornia muistuttava rakenne Lauttasaaren metroaseman sisäänkäynnillä