Kaitaa

Kaitaan metroaseman pääsisäänkäynnin eli Kaitaantien sisäänkäynnin ympärille rakentuu aikanaan Kaitaan metrokeskuksen asuinkerrostalojen korttelialue. Maantasolla olevasta metroaseman lippuhallista on suora liukuporras- ja hissiyhteys laituritasolle. Metroasemalla on varauksena Iivisniemenkallion sisäänkäynti. Tietoa sisäänkäyntien sijainneista ja liikkumisesta asemalla löytyy Kaitaan metrotyömaan rakentamisen osiosta. Kaitaan aseman rakentamisen sivuilla on koottu myös linkkejä alueen kehittymistä koskien.

Kaitaan aseman arkkitehtoninen teema on alueen luonteen ja kaupunkisuunnittelun teemojen mukaisesti ”vehreät korttelipihat”. Aseman arkkitehtuurissa kylmät metalli-, lasi- ja betonipinnat yhdistyvät alueelle tunnusomaisiin lämpimiin mäntymetsän sävyihin. Ulkokuoreltaan metallisten rakennusten sisätiloissa käytetään mäntymetsän tunnelmasta muistuttavia muotoja ja värisävyjä. Kaitaan aseman molemmat sisäänkäynnit ovat itsenäisiä, paviljonkimaisia rakennuksia. Aseman suunnittelusta vastaa PES-Arkkitehdit Oy.

Aseman taiteesta vastaa Antti Tanttu. Teos on graafisesti tyylitelty juurien verkosto, joka kulkee lähes koko laiturialueen mitalla. Teoksen nimi ”Juurtuminen” viittaa paikoilleen asettumiseen ja asuinympäristön muuttumiseen tutuksi. Juurtuminen ei tapahdu hetkessä; tarvitaan aikaa, elämäntapahtumia ja kanssaihmisiä. Lisätietoja asemataiteesta.

Kaitaan työmaan ajankohtaisista työvaiheista kerrotaan lisää rakentamisen osiossa.

Tutustu Kaitaan asemaan esittelyvideollamme.

 

Antti Tantun teos "Juurtuminen"

Antti Tantun teos "Juurtuminen"

PES-Arkkitehdit: alustava luonnos

Havainnekuva Kaitaan metroaseman asemalaiturilta.

PES-Arkkitehdit: alustava luonnos hissiaulasta

Havainnekuva Kaitaan metroaseman liukuportaista.