Kaitaa

HSL suunnittelee ja hankkii toiminta-alueensa joukkoliikenteen.

Sijainti

Kaitaan sema sijaitsee pientalovaltaisella Kaitaan alueella Espoossa. Kaitaan metroaseman pääsisäänkäynti on Kaitaantiellä. Kaitaantien sisäänkäynniltä asemalaiturille on suora yhteys sekä hisseillä että liukuportailla. Sisäänkäynnin osoite on Kaitaantien 14.

Iivisniemenkallion sisäänkäynti on varaus, eikä se ole vielä matkustajien käytössä. Sisäänkäynnillä on suora hissiyhteys asemalaiturille. Sisäänkäynnin osoite on Hannuskallio 5.

Metroasema ja sen sisäänkäynnit ovat esteettömiä.  Lisäksi metroasemaan kuuluu tekniikkarakennuksia.

Aseman tarina

Länsimetro on rakennuttanut Kaitaan metroaseman, joka otettiin käyttöön 3.12.2022. Asemaan kuuluu Kaitaantien sisäänkäynti ja varauksena Iivisniemenkallion sisäänkäynti sekä tekniikkarakennuksia. Rakennusurakan toteutti YIT Suomi Oy:n ja Are Oy:n työyhteenliittymä.

Kaitaan aseman arkkitehtoninen teema on alueen luonteen ja kaupunkisuunnittelun teemojen mukaisesti ”vehreät korttelipihat”. Aseman suunnittelusta vastaa PES-Arkkitehdit OyAsemalla on Antti Tantun ”Juurtuminen”-teos.

Tutustu juurtumisen Kaitaaseen.

Kaitaan alueen kehittyminen

Espoon kaupunki kehittää Kaitaan metroaseman ympäristöä mm. metroaseman ympärillä olevaa korttelia, johon rakentuu Kaitaan metrokeskuksen asuinkerrostaloja.

Espoon kaupungin sivuilla on tietoa Kaitaan alueen kehityksestä

Kaitaan alueella on menossa kaavamuutoshankkeita. Ajankohtaisista asemakaavoituskohteista löytyy lisätietoa Espoon karttapalvelusta.

Kaitaan asemalaituri. Kuva: M. Partanen

Kulku Kaitaan asemalaiturilta liukuportaille ja hisseille. Kuva: M. Partanen

Kaitaantien sisäänkäynti ja pyöräpaikat Kuva: M. Partanen

Kaitaantien sisäänkäynnin sisätilat. Kuva. M. Partanen

Kaitaantien sisäänkäynnin liukuportaat. Kuva: Kusti Manninen, Tunne Productions Oy