Espoonlahti

Länsimetro rakennuttaa Espoonlahden metroasemaa, johon kuuluu Solmutorin sisäänkäynti ja Espoonlahdentorin sisäänkäynti.  Rakennusurakan toteuttaa SRV Rakennus Oy. Rakentamisprojekti on valmis, kun Matinkylä-Kivenlahti-osuus luovutetaan liikennettä operoivan HKL:n käyttöön vuoden 2023 aikana. Koko projektin aikataulusta saat lisätietoa ja voit seurata muutamien keskeisten tilannehuoneesta poimittujen töiden etenemistä asemilla ja ratalinjalla rakentamisen sivulta.

Espoonlahden aseman rakennusurakan yhteystiedot:

Työmaan päivystävä puhelin: 040 623 3000
Projektipäällikkö Juho Varelius, juho.varelius(at)srv.fi
Työmaan osoite: Tähystäjänkatu 4, Espoo

Työmaan muut osoitteet:

Solmutorin sisäänkäynti: Solmukuja 3, 02320 Espoo
Espoonlahdentorin sisäänkäynti: Maakravunkuja 6, 02320 Espoo

Lisätietoja työmaasta:
Länsimetron palautepuhelin (ma-pe klo 9-13): 050 377 3700

Ympäristökeskuksen määrittelemät työskentelyajat (pdf)

Espoonlahden aseman rakennusurakka käynnistyy joulukuussa 2018. Aseman ja ratatunnelin louhintaurakka valmistui marraskuussa 2018.

Espoonlahden metroaseman työmaalla on kesällä 2020 käynnissä myös maalaustyöt, oviasennukset, LVIS- ja sprinkler-asennukset, palokatkoasennukset, sisälasiseinätyöt, alakattotyöt, levyseinätyöt, seinäverhoustyöt sekä varavoimakone-, ratasähkön syöttöasema- sähkönsyötönvalvontajärjestelmä-, paloilmoitinjärjestelmä-, kiinteistövalvontajärjestelmä- paloliukuovi-, palorullaovi- ja liukuporrasurakoiden töitä.  Espoonlahdessa alkoi toukokuussa 2020 työt huoltotunnelin sisäänkäynnillä. Työt huoltotunnelin sisäänkäynnillä jatkuvat syksyyn.

Metron yhteyteen on rakenteilla myös uusi kauppakeskus Lippulaiva.  Hankkeilla on yhteisiä rakenteita. Työt ovat käynnissä Espoonlahdentorin kuilun maanpäällisen osuuden, Solmutorinkuilun elementtiasennustöiden ja bussiterminaalin rakennustöiden osalta. Yhteensovitustyöt Lippulaiva-hankkeen kanssa käynnistyivät joulukuussa 2019. Lisätietoja uuden Lippulaivan rakentamisesta Cityconin sivuilla.

Elokuussa 2020 HSL eli Helsingin seudun liikenne käynnisti bussilinjojen, liityntälinjojen, aikataulujen ja pysäkkien suunnittelun eteläiseen Espooseen silmällä pitäen Matinkylä–Kivenlahti-osuuden valmistumista vuonna 2023. HSL:n liikkumiskysely on avoinna 23.8.2020 saakka.  Kysely ja lisätietoja suunnittelusta HSL:n Metro Kivenlahteen-sivustolla.

Kuvapankista (Flickr) pääset kurkistamaan mille työmaalla näyttää ja miten rakentaminen etenee. Päivitämme kuvia työn edetessä. Tutustu myös Espoonlahden aseman arkkitehtuuriin ja taiteeseen.

Metrotunnelissa on noin 600 metrin välein maan pinnalle ulottuva poistumistie-, savunpoisto-, paineentasaus- ja ilmanvaihtokuilu. Asemilla on omia kuiluja. Lue lisää kuiluista.

Metroa tehdään asukkaiden ja luonnon ehdoilla – lue lisää.