Espoonlahti

Länsimetro rakennuttaa Espoonlahden metroasemaa, johon kuuluu Solmutorin sisäänkäynti ja Espoonlahdentorin sisäänkäynti.  Rakennusurakan toteuttaa SRV Rakennus Oy. Rakentamisprojekti on valmis, kun Matinkylä-Kivenlahti-osuus luovutetaan liikennettä operoivan HKL:n käyttöön vuoden 2023 aikana. Koko projektin aikataulusta lisätietoa verkkosivujen Rakentaminen -osiossa.

Espoonlahden aseman rakennusurakan yhteystiedot:

Työmaan päivystävä puhelin: 040 637 5377
Projektipäällikkö Juho Varelius, juho.varelius(at)srv.fi
Työmaan osoite: Tähystäjänkatu 4, Espoo

Työmaan muut osoitteet:

Solmutorin sisäänkäynti: Solmukuja 3, 02320 Espoo
Espoonlahdentorin sisäänkäynti: Maakravunkuja 6, 02320 Espoo

Lisätietoja työmaasta:
Länsimetron palautepuhelin (ma-pe klo 9-13): 050 377 3700

Ympäristökeskuksen määrittelemät työskentelyajat (pdf)

Espoonlahden aseman rakennusurakka käynnistyy joulukuussa 2018. Aseman ja ratatunnelin louhintaurakka valmistui marraskuussa 2018. Työmaalla on käynnissä talotekniikkatyöt. Lue lisää asemien taloteknisistä töistä.

Metron yhteyteen on rakenteilla myös uusi kauppakeskus Lippulaiva.  Hankkeilla on yhteisiä rakenteita. Yhteensovitustyöt Lippulaiva-hankkeen kanssa käynnistyivät joulukuussa 2019. Lisätietoja uuden Lippulaivan rakentamisesta Cityconin sivuilla.

Kuvapankista (Flickr) pääset kurkistamaan mille työmaalla näyttää ja miten rakentaminen etenee. Päivitämme kuvia työn edetessä. Tutustu myös Espoonlahden aseman arkkitehtuuriin ja taiteeseen.

Metrotunnelissa on noin 600 metrin välein maan pinnalle ulottuva poistumistie-, savunpoisto-, paineentasaus- ja ilmanvaihtokuilu. Asemilla on omia kuiluja. Lue lisää kuiluista.

Metroa tehdään asukkaiden ja luonnon ehdoilla – lue lisää.