Espoonlahti

Espoonlahden aseman rakennusurakka käynnistyy joulukuussa 2018, urakoitsijana toimii SRV Rakennus Oy. Louhintaurakka saatiin päätökseen marraskuussa 2018. Lisätietoja Espoonlahden aseman arkkitehtuurista ja taiteesta.

Työmaalla käynnissä

Solmutorin kuilun maanpäällisellä osuudella ovat alkamassa liukuporrasluiskan laatan elementtiasennustyöt. Solmutorin kuilulla on käynnissä seinä- ja väliseinäelementtien asennus. Jumbopilareiden kuilunvastaisten nurjahdustukien raudoitus- ja valutyöt ovat myös käynnissä. Solmutorin sisäänkäynnin runkotyöt valmistuvat lokakuun aikana. Solmutorin tekniikkahännän elementtiasennukset ovat valmistuneet ja paikallavalun runkorakennetyöt valmistuivat lokakuun aikana.

Työmaalla on käynnissä myös talotekniikkatyöt. Matinkylä-Kivenlahti-osuus on valmis, kun se luovutetaan liikennettä operoivan HKL:n käyttöön.  Aikataulusta ja koko hankkeesta kokonaisuutena lisätietoa Rakentaminen -osiossa. 

Uutta Lippulaivaa rakennetaan metron  yläpuolella

Metron yhteyteen on rakenteilla myös uusi kauppakeskus Lippulaiva.  Hankkeilla on yhteisiä rakenteita.

Lisätietoja uuden Lippulaivan rakentamisesta Cityconin sivuilla.

Espoonlahden aseman rakennusurakan yhteystiedot:

Työmaan päivystävä puhelin: 040 637 5377
Projektipäällikkö Juho Varelius, juho.varelius(at)srv.fi
Työmaan osoite: Tähystäjänkatu 4, Espoo

Työmaan muut osoitteet:

Solmutorin sisäänkäynti: Solmukuja 3, 02320 Espoo
Espoonlahdentorin sisäänkäynti: Maakravunkuja 6, 02320 Espoo

Mitä kuilut ovat? Asemien kuilut rakennetaan ratalinjan rakennusurakassa. Kuilujen ja asemien sijainnit löytyvät länsimetron seurantapalvelusta.

Ympäristökeskuksen määrittelemät työskentelyajat

Espoonlahden työmaa-alue:

Kuva suurempana