Espoonlahti

Länsimetro rakennuttaa Espoonlahden metroasemaa, johon kuuluu Solmutorin sisäänkäynti ja Espoonlahdentorin sisäänkäynti. Aseman yhteyteen rakennetaan myös Espoonlahden bussiterminaali. Rakennusurakan toteuttaa SRV Rakennus Oy. Rakentamisprojekti on valmis, kun Matinkylä-Kivenlahti-osuus luovutetaan liikennettä operoivan HKL:n käyttöön vuoden 2023 aikana. Koko projektin aikataulusta saat lisätietoa ja voit seurata muutamien keskeisten tilannehuoneesta poimittujen töiden etenemistä asemilla ja ratalinjalla rakentamisen sivulta.

Espoonlahden aseman rakennusurakan yhteystiedot:

Työmaan päivystävä puhelin: 040 623 3000
Projektipäällikkö Juho Varelius, juho.varelius(at)srv.fi
Työmaan osoite: Tähystäjänkatu 4, Espoo

Työmaan muut osoitteet:

Solmutorin sisäänkäynti: Solmukuja 3, 02320 Espoo
Espoonlahdentorin sisäänkäynti: Maakravunkuja 6, 02320 Espoo

Lisätietoja työmaasta:
Länsimetron palautepuhelin (ma-pe klo 9-13): 050 377 3700

Ympäristökeskuksen määrittelemät työskentelyajat (pdf)

Espoonlahden metroaseman työmaalla jatkuvat maaliskuussa 2021 käynnissä maalaustyöt, sisävalmistusvaiheen työt, oviasennukset, olosuhdehallinta, LVIS- ja sprinkler-asennukset, palokatkoasennukset, alakattotyöt, seinäverhoustyöt, laatoitustyöt, sisälasiseinätyöt ja bussiterminaalin työt. Bussiterminaalissa on käynnissä lattialaatan betonivalutyöt. Metroasemalla helmikuussa alkaneet taideteoksen asennukset jatkuvat. Espoonlahden asemalle tulee Hans Rosenströmin valo- ja ääniteoksesta ”Varjot veden pinnalla”. Lue lisää asemataiteesta. Maaliskuussa työmaalla jatkuvat useiden sivu-urakoiden työt mm. pääsähkönjakelu-, varavoimakone-, ratasähkön syöttöasema-, sähkönsyötönvalvontajärjestelmä-, tiedonsiirron aktiivilaite-, paloilmoitinjärjestelmä-, kiinteistövalvontajärjestelmä- ja lukitusurakoiden työt.

Metron yhteyteen on rakenteilla myös uusi kauppakeskus Lippulaiva.  Hankkeilla on yhteisiä rakenteita. Rakennustyöt ovat käynnissä sisäänkäynnin, Solmutorin kuilun ja bussiterminaalin osalta. Yhteensovitustyöt Lippulaiva-hankkeen kanssa käynnistyivät joulukuussa 2019. Lisätietoja uuden Lippulaivan rakentamisesta Cityconin sivuilla.

Kuvapankista (Flickr) pääset kurkistamaan mille työmaalla näyttää ja miten rakentaminen etenee. Päivitämme kuvia työn edetessä. Tutustu myös Espoonlahden aseman arkkitehtuuriin ja taiteeseen.

Metrotunnelissa on noin 600 metrin välein maan pinnalle ulottuva poistumistie-, savunpoisto-, paineentasaus- ja ilmanvaihtokuilu. Asemilla on omia kuiluja. Lue lisää kuiluista.

Lue, miten metroa tehdään asukkaiden ja luonnon ehdoilla.