Espoonlahti

Espoonlahden aseman rakennusurakka käynnistyy joulukuussa 2018, urakoitsijana toimii SRV Rakennus Oy. Louhintaurakka saatiin päätökseen marraskuussa 2018.

Työmaalla käynnissä

Solmutorin kuilun maanpäällisellä osuudella ovat alkamassa liukuporrasluiskan laatan elementtiasennustyöt.

Solmutorin kuilulla on käynnissä seinä- ja väliseinäelementtien asennus. Jumbopilareiden kuilunvastaisten nurjahdustukien raudoitus- ja valutyöt ovat myös käynnissä. Solmutorin sisäänkäynnin runkotyöt valmistuvat lokakuun aikana.

Solmutorin tekniikkahännän elementtiasennukset ovat valmistuneet ja paikallavalun runkorakennetyöt valmistuvat lokakuun aikana.

Espoonlahdentorin kuilun maanpäällisellä osuudella Lippulaiva jatkaa Espoonlahden torin sisäänkäyntikuilun paikallavalurakenteita. Espoonlahdentorin sisäänkäyntikuilussa on aloitettu teräshuoltotasojen asennustyöt, ja teräsportaiden asennustyö on alkamassa.

Asemahallin ruiskubetonipintojen maalaustyöt ovat alkamassa.

Työmaalla käynnistyivät myös talotekniikan asennustyöt syyskuussa. Taloteknisten töiden malliasennustyöt ovat käynnissä.

Uutta Lippulaivaa rakennetaan metron  lähellä

Espoonlahden työmaan tuntumassa työskentelee Länsimetron lisäksi myös muita toimijoita – Citycon on päättänyt investoida kauppakeskus Lippulaivan kehittämiseen.

Lisätietoja uuden Lippulaivan rakentamisesta Cityconin sivuilla.

Espoonlahden aseman rakennusurakan yhteystiedot:

Työmaan päivystävä puhelin: 040 637 5377
Projektipäällikkö Juho Varelius, juho.varelius(at)srv.fi
Työmaan osoite: Tähystäjänkatu 4, Espoo

Työmaan muut osoitteet:

Solmutorin sisäänkäynti: Solmukuja 3, 02320 Espoo
Espoonlahdentorin sisäänkäynti: Maakravunkuja 6, 02320 Espoo

Mitä kuilut ovat? Asemien kuilut rakennetaan ratalinjan rakennusurakassa. Kuilujen ja asemien sijainnit löytyvät länsimetron seurantapalvelusta.

Ympäristökeskuksen määrittelemät työskentelyajat

Espoonlahden työmaa-alue:

Kuva suurempana