Aalto-yliopisto

Tietoa metron ja asemien käyttäjille

Metron käyttäjänä löydät matkustamiseen liittyvät palvelut, kuten liput, aikataulutiedot, liityntäliikenneinformaation, Reittioppaan ja asiaskaspalvelun HSL:n sivuilta. HSL suunnittelee ja hankkii toiminta-alueensa joukkoliikenteen.

 

HSL logo

Sijainti

Aalto-yliopiston metroasema sijaitsee Aalto-yliopiston kampuksella Espoon Otaniemessä. Aseman osoite on Otaniementie 12.

Asemalla on kaksi sisäänkäyntiä. Pääsisäänkäynti on Otaniementien länsipuolella ja suoraan yhteydessä Aalto-yliopiston kampukseen. Läntinen sisäänkäynti on osoitteessa Tietotie 4.

Metroasema ja sen sisäänkäynnit ovat esteettömiä.  Lisäksi metroasemaan kuuluu tekniikkarakennuksia.

Aseman tarina

Länsimetro on rakennuttanut Aalto-yliopiston metroaseman. Metroasema otettiin käyttöön marraskuussa vuonna 2017, kun metroliikenne Ruoholahti-Matinkylä-osuudella alkoi. Rakennusurakan toteutti YIT Rakennus Oy. Lisätietoa Ruoholahti-Matinkylä-osuuden rakentamisesta.

Punatiilinen Aalto-yliopiston kampusympäristö heijastuu metroasemalle. Arkkitehtuurisuunnittelusta vastaa arkkitehtitoimistot ALA Oy + Esa Piironen Oy.

Tutustu rouheaan Aalto yliopiston metroasemaan.

Otaniemen alueen kehittyminen

Aalto-yliopiston lisäksi kampuksella Otaniemessä sijaitsevat mm. startup-keskus A Grid, VTT, Harald Herlin -oppimiskeskus, Otaniemen lukio, Design Factory ja Open Innovation House. Metroyhteys tekee liikkumisen sujuvaksi niin korkea- kuin lukioasteen opiskelijoille, oppilaitosten henkilökunnalle kuin kansainvälisille vieraille. Otaniemestä tulee myös pääkaupunkiseudun raideliikenteen solmukohta, kun Espoon Keilaniemen ja Helsingin Itäkeskuksen välinen pikaraitiolinja aloittaa liikennöinnin lokakuussa 2023. Pikaraitiolinja kulkee Otaniemen kautta.

Aalto-yliopiston metroaseman yhteydessä toimii A Bloc-kauppakeskus.

Otaniemi-Keilaniemi-alueen asukasluvun arvioidaan kasvavan nykyisestä 3 800:sta arviolta 15 000:een vuoteen 2050 mennessä.

Aalto-yliopiston asema, liukuportaat

Aalto-yliopiston metroaseman liukuportaat

Pääsisäänkäynnin kattoarkkitehtuuria

Aalto-yliopiston metroaseman pääsisäänkäynnin kattoarkkitehtuuria

Käynti liukuportaille

Aalto-yliopiston metroasemalla käynti liukuportaisiin

Aalto-yliopiston asema, asemalaituri

Aalto-yliopiston metroaseman asemalaituri