Aalto-yliopisto

Länsimetro on rakennuttanut Aalto-yliopiston metroaseman. Metroasema otettiin käyttöön marraskuussa vuonna 2017, kun metroliikenne Ruoholahti-Matinkylä-osuudella alkoi. Rakennusurakan toteutti YIT Rakennus Oy. Lisätietoa Ruoholahti-Matinkylä-osuuden rakentamisesta.

Punatiilinen Aalto-yliopiston kampusympäristö heijastuu metroasemalle. Arkkitehtuurisuunnittelusta vastaa arkkitehtitoimistot ALA Oy + Esa Piironen Oy.

Tutustu rouheaan Aalto yliopiston metroasemaan.

Sijainti

Aalto-yliopiston metroasema sijaitsee Aalto-yliopiston kampuksella Espoon Otaniemessä. Aseman osoite on Otaniementie 12.

Asemalla on kaksi sisäänkäyntiä. Pääsisäänkäynti on Otaniementien länsipuolella ja suoraan yhteydessä Aalto-yliopiston kampukseen. Läntinen sisäänkäynti on osoitteessa Tietotie 4.

Metroasema ja sen sisäänkäynnit ovat esteettömiä.  Lisäksi metroasemaan kuuluu tekniikkarakennuksia.

Otaniemen alueen kehittyminen

Aalto-yliopiston lisäksi kampuksella Otaniemessä sijaitsevat mm. startup-keskus A Grid, VTT, Harald Herlin -oppimiskeskus, Otaniemen lukio, Design Factory ja Open Innovation House. Metroyhteys tekee liikkumisen sujuvaksi niin korkea- kuin lukioasteen opiskelijoille, oppilaitosten henkilökunnalle kuin kansainvälisille vieraille. Aalto-yliopiston metroaseman yhteydessä toimii A Bloc-kauppakeskus, jonka sisarkeskus A Blanc avattiin syksyllä 2022  lähistölle. Pikaraitiolinja, Raide-Jokeri, tulee kulkemaan myös Otaniemen kautta. Otaniemi-Keilaniemi-alueen asukasluvun arvioidaan kasvavan nykyisestä 3 800:sta arviolta 15 000:een vuoteen 2050 mennessä.

Aalto-yliopiston asema, liukuportaat

Aalto-yliopiston metroaseman liukuportaat

Pääsisäänkäynnin kattoarkkitehtuuria

Aalto-yliopiston metroaseman pääsisäänkäynnin kattoarkkitehtuuria

Käynti liukuportaille

Aalto-yliopiston metroasemalla käynti liukuportaisiin

Aalto-yliopiston asema, asemalaituri

Aalto-yliopiston metroaseman asemalaituri