Tapiola

Tietoa metron ja asemien käyttäjille

Metron käyttäjänä löydät matkustamiseen liittyvät palvelut, kuten liput, aikataulutiedot, liityntäliikenneinformaation, Reittioppaan ja asiaskaspalvelun HSL:n sivuilta. HSL suunnittelee ja hankkii toiminta-alueensa joukkoliikenteen.

 

HSL logo

Sijainti

Tapiolan metroasema sijaitsee Tapiolan alueen ytimessä Espoossa. Asema sijoittuu Merituulentien alapuolelle. Sen virallinen osoite on Merituulentie 1.

Tapiolan metroasema on tärkeä liityntäliikenteen keskus. Aseman yhteydessä toimii bussiterminaali. Metroasemalta on suora yhteys Ainoa-kauppakeskukseen. Laituritilaa kiertää kaupunkitasanne, jonka kautta pääsee kulkemaan Tapiola Parkiin ja Merituulentien eteläpuolelle.  Asemalta on lyhyt matka mm. näyttelykeskus Weegeehen, Emma-museoon, Tapiola Sinfoniettaan ja Espoon kaupunginteatteriin.

Pohjoinen sisäänkäynti oli matkustajien käytössä metroliikenteen alkaessa vuonna 2017. Eteläinen sisäänkäynti avautui matkustajille alkuvuodesta 2019 samanaikaisesti bussiterminaalin kanssa.

Metroasema ja sen sisäänkäynnit ovat esteettömiä.

Lisäksi metroasemaan kuuluu tekniikkarakennuksia.

Aseman tarina

Länsimetro on rakennuttanut Tapiolan metroaseman. Metroasema otettiin käyttöön marraskuussa vuonna 2017, kun metroliikenne Ruoholahti-Matinkylä-osuudella alkoi. Rakennusurakan toteutti Lemminkäinen Infra Oy. Lisätietoa Ruoholahti-Matinkylä-osuuden rakentamisesta.

Tapiolan metroaseman valkoisella asemalaiturilla lukuisten valaisinkupujen alla matkustajaa tervehtii ”Emma jättää jäljen” -teoksen veistos. Arkkitehtuurisuunnittelusta vastaa Arkkitehtityöhuone Artto Palo Rossi Tikka Oy.

Tutustu viileän valkoiseen Tapiolaan.

Tapiolan alueen kehittyminen

Tapiola on taiteen, kulttuurin, liikunnan ja palvelujen elävä kaupunkikeskus. Tapiolaan rakennetaan metron tulon myötä asuntoja yli 2 000 uudelle asukkaalle, ja alueen väkimäärän arvioidaan kasvavan noin 15 000:een vuoteen 2050 mennessä.

Tapiola, Emma jättää jäljen

Tapiolan metroaseman asemalaiturilla matkustajia tervehtii

Tapiola, liukuportaat

Tapiolan metroaseman liukuportaat

Käynti kauppakeskus Ainoaan

Sisäänkäynti Tapiolan metroasemalta kauppakeskus Ainoaan

Emma jättää jäljen -taideteosta

Emma jättää jäljen -taideteoksen osana on värikkäät jäljet valkoisessa seinässä.