Virtaviivainen Keilaniemi

Keilaniemen metroaseman suunnittelusta vastaa arkkitehtitoimisto ALA Oy + Esa Piironen Oy. Arkkitehtisuunnittelussa näkyy Keilaniemen alueen merkitys jakajana työn ja asumisen välillä, meren ja maan välillä ja kahden kaupungin rajan läheisyydessä. Asemalla korostuu ympäröivän toimistotalokeskittymän ilme korostaen viileyttä, virtaviivaisuutta ja metallinhohtoisuutta.

Laiturialueen katossa on Grönlund & Nisunen -taiteilijakaksikon valoputkista koostuva taideteos nimeltä Light Weave. Laiturialueen seiniä koristaa osittainen alakatto, joka on tehty valkoisista massiivialumiinilevyistä. Nämä myös heijastavat valoa ja akustoivat.

Liukuportaissa Keilaniemen korkeat toimistorakennukset näkyvät laajoista ikkunoista ja valo heijastaa seiniin graafisia kuvioita.

Aseman sisäänkäyntirakennusten ulkoarkkitehtuuri on tulkintaa näkymättömästä maanalaisesta kalliopintojen geometriasta. Rakennuksia yhdistää korkea luonnonkivinen sokkeli, metalliverhous ja kiiltävät lasipinnat.

Tutustu Keilaniemen asemaan DESIGN. TUNNE. METRO.-videolla Riku Rantalan opastuksella.