Asemaympäristöt

Kaupunkikehitys on nopeaa raideyhteyksien varrella. Toimiva ja sujuva joukkoliikenne lisää saavutettavuutta ja elinvoimaisuutta. Metro on lisännyt asemanseutujen vetovoimaa niin yritysten ja toimintojen sijoittumispaikkana kuin asumisenkin osalta. Maan alle rakennettu metro jättää maanpäälliset alueet mm. asuntorakentamisen  ja muiden toimintojen käyttöön.

Lue lisää MustReadin ”Kaksi miljardia maan alle, 30 miljardia maan päälle ­– Länsimetro on Espoon kasvumoottori” -artikkelista.

Alla olevat kuvaparit kuvaavat Länsimetron metroasemien kaupunkiympäristöjen kehitystä liikenteellä olevalla Ruoholahti-Matinkylä-osuudella. Espoon kaupungin juttusarja esittelee myös Matinkylä-Kivenlahti-osuuden asemaympäristöjen kehitystä kaupunginosittain: Finnoo, Kaitaa, Soukka, Espoonlahti ja Kivenlahti.

Lauttasaari

Ilmakuvissa on Lauttasaaren metroaseman ympäristö vasemmalla vuonna 2011 ja oikealla vuonna 2012. Oikeanpuoleiseen kuvaan on rakennettu kauppakeskus ja asuintaloja.
Lauttasaaren asemaympäristö vasemmalla vuonna 2011, oikealla vuonna 2020. Kauppakeskus Lauttis metron yhteydessä. 

Koivusaari

Ilmakuvat Koivusaaren metroaseman ympäristöstä: vasemmalla vuonna 2012 ja oikealla vuonna 2012. Oikeanpuoleiseen kuvaan Länsiväylän ja meren väliin on noussut Koivusaaren metroaseman sisäänkäyntirakennus.
Koivusaaren metroaseman ympäristö vasemmalla vuonna 2012, oikealla vuonna 2020.

Keilaniemi

Vasemmalla on ilmakuva Keilaniemen alueesta vuodelta 2011, oikealla vuodelta 2020. Alueelle on noussut uusia rakennuksia ja liikennejärjestelyt ovat muuttuneet. Vuoden 2020 kuvassa näkyy työmaa-alueita.
Keilaniemen metroaseman ympäristö vasemmalla vuonna 2011, oikealla vuonna 2020.

Aalto-yliopisto

Vasemmalla on ilmakuva Aalto-yliopiston metroaseman ympäristöstä vuodelta 2012, oikealla vuodelta 2020. Alueelle on noussut kahdeksan vuoden aikana uusia rakennuksia ja yliopiston kampusalue on kasvanut.
Aalto-yliopiston metroaseman ympäristö vasemmalla vuonna 2012, oikealla vuonna 2020. Aalto-yliopiston kampus Väre metroaseman yhteydessä.

Tapiola

Vasemmalla on ilmakuva Tapiolan alueesta vuodelta 2012, oikealla vuodelta 2020. Alueelle on noussut kahdeksan vuoden aikana uusia rakennuksia kuten kauppakeskus Ainoa, bussiterminaali ja asuinrakennuksia. Oikeanpuolisessa kuvassa näkyy myös työmaa.
Tapiolan metroaseman ympäristö vasemmalla vuonna 2012, oikealla vuonna 2020. Kauppakeskus Ainoa ja uutta asumista Tapiolan metroaseman yhteydessä. Alue kehittyy vielä voimakkaasti. 

Urheilupuisto

Vasemmalla on ilmakuva Urheilupuiston alueesta vuodelta 2011, oikealla vuodelta 2020. Alueelle on noussut tässä ajassa runsaasti uusia rakennuksia kuten kerrostaloja metroaseman ympäristöön.
Urheilupuiston metroaseman ympäristö vasemmalla vuonna 2011, oikealla vuonna 2020. Urheilupuiston aseman yhteyteen rakentunut uusi Jousenpuiston asuinalue. 

Niittykumpu

Vasemmalla on ilmakuva Niittykummusta vuodelta 2012, oikealla vuodelta 2020. Alueelle on noussut tässä ajassa runsaasti uusia rakennuksia. Espoon korkein asuintalo oikeanpuoleisessa kuvassa.
Niittykummun metroaseman ympäristö vasemmalla vuonna 2012, oikealla vuonna 2020. Uusi kauppakeskus ja Espoon korkein asuintalo metroaseman yläpuolella. Alueen kehitys jatkuu. 

Matinkylä

Vasemmalla on ilmakuva Matinkylästä vuodelta 2012, oikealla vuodelta 2020. Alueelle on noussut tässä ajassa runsaasti uusia rakennuksia ja vuoden 2020 kuvassa näkyy rakennustyömaita.
Matinkylän metroaseman ympäristö vasemmalla vuonna 2012, oikealla vuonna 2020. Matinkylän alue jatkaa kasvua. Uimahalli, lukio ja seniorien asuintalo rakenteilla.