Veden ja jään Lauttasaari

Lauttasaaren aseman suunnittelusta vastaa arkkitehtitoimisto Helin & Co Oy. Lauttasaaren aseman arkkitehtisuunnittelun teemana on vesi, mutta jähmettyneessä olomuodossa lumena ja jäänä. Lauttasaaren ja Koivusaaren metroasemien teemat sivuavat toisiaan.

Lauttasaaren metroaseman asemalaituri

Lauttasaaren aseman kontrastit luovat yhdistelmän: viileyden ja kiiltävyyden vastaparina on rauhallinen laiturialue. Asemalaiturilla on 700 riippuvalaisimen muodostama valoteos. Led-valaisimet luovat rauhallisia ja luonnonmukaisia kuvioita ja liikettä, joka ei toistu. Valaisimet reagoivat matkustajien liikkeisiin. Kuva: Timo Kauppila / Indav.

Liukuportaat Lauttasaaren metroasemalla

Liukuportaiden seinissä on pakkautuneen jään kuviota. Kuva: Timo Kauppila / Indav.

Arkkitehtuurilla on muistettu myös Lauttasaaren puretusta vesitornista tuomalla vesitornin muotoa ostoskeskus Lauttiksen puoleisen sisäänkäynnin pilarirakenteeseen. Kuva: Timo Kauppila / Indav.

Gyldenintien sisäänkäynnillä materiaalisävyt on sovitettu lauttasaarelaiseen 1950-luvun värimaailmaan. Viisikymmentäluvulle tyypillistä liuskekiveä on käytetty sivurakennuksissa modernilla tavalla lohkottuna ja vaakaan muurattuna.