Veden ja jään Lauttasaari

Lauttasaaren aseman suunnittelusta vastaa arkkitehtitoimisto Helin & Co Oy. Lauttasaaren aseman arkkitehtisuunnittelun teemana on vesi, mutta jähmettyneessä olomuodossa lumena ja jäänä. Lauttasaaren ja Koivusaaren metroasemien teemat sivuavat toisiaan.

Lauttasaaren aseman kontrastit luovat yhdistelmän: viileyden ja kiiltävyyden vastaparina on rauhallinen laiturialue. Liukuportaiden seinissä on pakkautuneen jään kuviota. Asemalaiturilla on 700 riippuvalaisimen muodostama valoteos. Led-valaisimet luovat rauhallisia ja luonnonmukaisia kuvioita ja liikettä, joka ei toistu. Valaisimet reagoivat matkustajien liikkeisiin.

Arkkitehtuurilla on muistettu myös Lauttasaaren puretusta vesitornista tuomalla vesitornin muotoa ostoskeskus Lauttiksen puoleisen sisäänkäynnin pilarirakenteeseen.  Gyldenintien sisäänkäynnillä materiaalisävyt on sovitettu lauttasaarelaiseen 1950-luvun värimaailmaan. Viisikymmentäluvulle tyypillistä liuskekiveä on käytetty sivurakennuksissa modernilla tavalla lohkottuna ja vaakaan muurattuna.