Bussiterminaalit

Länsimetro omistaa kaksi bussiterminaalia: Matinkylän ja Espoonlahden bussiterminaalit. Bussiterminaalit ovat tärkeitä liityntäliikenteen keskuksia Espoossa. Matinkylän bussiterminaali otettiin käyttöön marraskuussa 2017 samaan aikaan, kun matkustajaliikenne metron Ruoholahti-Matinkylä-osuudella alkoi. Espoonlahden bussiterminaali otettiin käyttöön helmikuussa 2023: pari kuukautta sen jälkeen, kun matkustajaliikenne metron Matinkylä-Kivenlahti-osuudella oli alkanut. Kummatkin bussiterminaalit sijaitsevat kätevästi liikenteen ja asioinnin solmukohdissa, kauppakeskusten yhteydessä: Matinkylän terminaali Isossa Omenassa ja Espoonlahden terminaali Lippulaivassa.

HSL vastaa matkustajaliikenteen järjestelyistä, aikatauluista, hinnoista ja matkustajainformaatiosta liityntälinjojen ja metroliikenteen osalta. Matkustaja näkee bussit, bussireitit, aikataulut ja laiturit Reittioppaasta:

2

Länsimetro omistaa Espoonlahden ja Matinkylän bussiterminaalit.

Kuvassa Matinkylän bussiterminaali. Kuva: M. Partanen.

Matinkylän bussiterminaalissa on 10 bussilaituria ja sen kokonaispinta-ala on noin 5 800 m². Espoonlahden bussiterminaalissa on 6 laituria ja sen kokonaispinta-ala on noin 5 100 m².

Kuvassa Espoonlahden bussiterminaali, joka otettiin käyttöön 3.2.2023. Kuva: M. Partanen.

Omistajan tehtävänä on ylläpitää ja kehittää bussiterminaaleja palvelemaan entistä paremmin bussiterminaalien käyttäjien tarpeita. Yhteistyötä tehdään kiinteästi HSL:n, bussioperaattoreiden, kauppakeskusten ja kiinteistöhuollosta vastaavien kanssa. Bussiterminaalit ovat Länsimetro Oy:n tytäryhtiöitä. Lisätietoja konsernirakenteesta.