Kivenlahti

Tyyliltään viileän rauhallinen, sävyiltään vaalea Kivenlahden metroasema tulee jäämään tiivistyvän kaupunginosan uusien rakennusten ympäröimäksi. Asemasta tulee kakkosvaiheen pääteasema. Aseman suunnittelusta vastaa ALA Architects. Kivenlahden aseman sisäänkäynti sijoittuu Kivenlahdentien eteläpuolelle Merivirran ja Kivenlahdenkadun väliselle alueelle. Läntisen sisäänkäynnin rakennukset sijaitsevat Kivenlahdentien varrella. Itäinen sisäänkäynti ja lippuhalli sijoittuvat Merenkäynti-jalankulkureitin päätteeseen, lähelle Kivenlahdentoria. Metron myötä alueella käynnistyy myös muuta rakentamista. Kivenlahdentien eli läntisimmän sisäänkäynnin kohdalle on tulossa Kivenlahden metrokeskus, jonne sijoittuu alueen uusia palveluita. Metroliikenteen alkaessa Kivenlahdentien sisäänkäynti ei kuitenkaan vielä ole matkustajien käytössä alueen muusta rakentamisesta johtuen. Sisäänkäynti otetaan käyttöön, kun sisäänkäynnin ympäristön rakentaminen valmistuu.

Kivenlahden alueelle kehittyy Kiviruukin bio- ja kiertotalouden innovaatiokeskittymä. Alueelle arvioidaan tulevan noin 12 000 asukasta ja 2 000 uutta työpaikkaa.

Kivenlahti on kakkosvaiheen pääteasema. Aseman taiteen toteuttaa Kalle Mustonen, jonka teos ”Kulkijat” muodostuu kahdesta metrolaiturilla juoksevasta puisesta humoristisesta hahmosta.  Hahmot ovat noin kaksi ja kolme metriä korkeat. Kulkijat ovat päätepisteen ikoninen maamerkki. Lisätietoja asemataiteesta.

Kivenlahden työmaan ajankohtaisista työvaiheista kerrotaan lisää rakentamisen osiossa. 

Tutustu Kivenlahden asemaan esittelyvideollamme. 

 

ALA Architects: alustava luonnos

ALA Architects: alustava luonnos

ALA Architects: alustava luonnos