Järjestelmät

Länsimetrossa on 52 teknistä järjestelmää, joista merkittävä osa liittyy poikkeustilanteiden hallintaan. Järjestelmät varmistavat matkustajien turvallisen poispääsyn poikkeustilanteissa, kuten tulipalon tai sähkökatkon aikana. Länsimetron turvallisuusratkaisuissa on hyödynnetty laajasti automatisoituja kiinteistönvalvonta- ja turvajärjestelmiä. Tilojen turvallisuutta valvotaan ja hallitaan automaattisilla paloilmoitin- ja sammutusjärjestelmillä. Savun leviämistä sekä asemilla että tunneleissa rajoitetaan palo-osastoinneilla sekä ylipaineistus- ja savunhallintajärjestelmillä.

Järjestelmien dataa seurataan ja siihen reagoidaan Kaupunkiliikenteen valvomossa, joka sijaitsee Herttoniemessä. Järjestelmien avulla valvotaan reaaliajassa mm. asemia, metro- ja huoltotunneleita, poistumiskuiluja, ovia, hissejä, liukuportaita, savunpoistoa ja hälytystoimintoja.

Metron vaatima talotekniiikka ja 52 järjestelmää sijaitsevat metron teknisissä tiloissa, jotka sijaitsevat asemalaiturin molemmissa päissä ja asemalaiturin alapuolella. Matkustaja näkee metroaseman tiloista vain osan. Maan alla on kilometreittäin käytäviä ja satoja huoneita.

52

Länsimetrossa on 52 teknistä järjestelmää, joista merkittävä osa liittyy poikkeustilanteiden hallintaan. Nämä järjestelmät varmistavat matkustajien turvallisen ja vaivattoman poispääsyn poikkeustilanteissa, kuten tulipalon tai sähkökatkon aikana.