Liityntäpysäköintilaitokset

Autojen liityntäpysäköinti on järjestetty osaksi Länsimetron asemia. Osa asemien yhteydessä olevista liityntäpysäköintipaikoista on pysäköintilaitoksissa, osa ulkopysäköintialueilla.  Länsimetro Oy omistaa liityntäpysäköinneistä Matinkylän liityntäpysäköinnin (350 pysäköintipaikkaa) ja Kivenlahden liityntäpysäköinnin (650 pysäköintipaikkaa) sekä osan Tapiolan keskuspysäköinnistä metron liityntäpysäköintiä varten (370 pysäköintipaikkaa). Pysäköintilaitokset ovat Länsimetro Oy:n tytäryhtiöitä.

 

Matkustamiseen ja liityntäpysäköinnin käyttämiseen tarvittava informaatio löytyy HSL:n reittioppaasta. Reittioppaasta näkee mm. kaikkien liityntäpaikkojen sijainnit, paikkamäärät, hinnat ja aukioloajat.

Liityntäpysäköinti-infran omistajana Länsimetron tehtävä on järjestää liityntäpysäköintilaitoksen operointi ja kehittää pysäköintilaitoksia palvelemaan entistä paremmin liityntäpysäköinnin käyttäjiä. Länsimetron omistamilla pysäköintilaitoksilla liityntäpysäköinnin operoijana toimii Matinkylässä ja Tapiolassa Aimo Park Finland Oy, Kivenlahdessa EuroPark Finland Oy.

Osana toimialueensa joukkoliikenteen suunnittelua ja hankintaa HSL vastaa myös joukkoliikenteen liityntäpysäköintikokonaisuudesta ja vastaa mm. liityntäpysäköinnin matkustajainformaatiosta ja markkinoinnista. Kaikki liityntäpysäköintiin liittyvä matkustajainformaatio löytyy HSL:n sivuilta.

Matinkylän ja Tapiolan liityntäpysäköintilaitokset otettiin käyttöön marraskuussa 2017 samaan aikaan, kun matkustajaliikenne metron Ruoholahti-Matinkylä-osuudella alkoi. Kivenlahden liityntäpysäköintilaitos otettiin käyttöön huhtikuussa 2023. Länsimetron toisen vaiheen rakentamiseen hankesuunnitelmaan kuuluu myös liityntäpysäköintilaitoksen rakennuttaminen Kaitaalle sekä Finnoon ja Soukan liityntäpysäköinnin rakennuttaminen.

Kivenlahden liityntäpysäköintilaitos sijaitsee metrolinjan läntisessä päätepisteessä Kivenlahdessa. Kuva: M. Partanen.

Pysäköintipaikan vuokraaminen

Oletko kiinnostunut vuokraamaan parkkipaikan Matinkylän liityntäpysäköintilaitoksista? Parkkipaikkojen vuokrauksen hoitaa Aimo Park – ole yhteydessä asiakaspalveluun tai ota yhteyttä yhteydenottolomakkeella. Valitse aiheeksi sopimuspysäköinti ja mainitse viestissä Matinkylän liityntäpysäköinti.

Oletko kiinnostunut vuokraamaan parkkipaikan Kivenlahden liityntäpysäköintilaitoksista? Parkkipaikkojen vuokrauksen hoitaa EuroPark  – ota yhteyttä yhteydenottolomakkeella.