Niittykumpu

Tietoa metron ja asemien käyttäjille

Metron käyttäjänä löydät matkustamiseen liittyvät palvelut, kuten liput, aikataulutiedot, liityntäliikenneinformaation, Reittioppaan ja asiaskaspalvelun HSL:n sivuilta. HSL suunnittelee ja hankkii toiminta-alueensa joukkoliikenteen.

 

HSL logo

Sijainti

Niittykumpu on Matinkylän ja Urheilupuiston metroasemien välissä. Niittykummun asema sijaitsee Merituulentien ja Haukilahdenkadun kulmauksessa osoitteessa Niittykatu 2 kauppakeskus Niityn yhteydessä.

Metroasema ja sen sisäänkäynnit ovat esteettömiä.

Lisäksi metroasemaan kuuluu tekniikkarakennuksia.

Aseman tarina

Länsimetro on rakennuttanut Niittykummun metroaseman. Metroasema otetiin käyttöön marraskuussa vuonna 2017, kun metroliikenne Ruoholahti-Matinkylä-osuudella alkoi. Rakennusurakan toteutti Lemminkäinen Infra Oy. Lisätietoa Ruoholahti-Matinkylä-osuuden rakentamisesta.

Niittykummun metroaseman sisätiloilla on vahva ja tunnistettava identiteetti, jonka inspiraationa on kesäinen niitty. Aseman suunnittelusta vastaa Arkkitehtitoimisto HKP Oy.

Tutustu vehreään Niittykumpuun.

Niittykummun alueen kehittyminen

Niittykummun metroaseman yhteydessä sijaitsee vuonna 2017 avautunut kauppakeskus Niitty. Metron myötä alueelle on rakennettu 24-kerroksinen asuintornitalo Niittyhuippu. Niittykummussa on käynnissä paljon asuntorakentamista.

Niittykummussa sijaitsee monien suomalaisten ja kansainvälisten yritysten toimitiloja – tällä hetkellä alue työllistää noin 6 000 henkeä. Asukasluvun odotetaan kasvavan nykyisestä 5 000:sta asukkaasta 12 000:een vuoteen 2030 mennessä. Rakenteilla on useita uusia kouluja, päiväkoteja, urheilukenttiä ja puistoja tulevia asukkaita silmällä pitäen.

Niittykumpu

Niittykummun metroaseman asemalaituri

Kauppakeskus Niitystä metroon

Kauppakeskus Niitystä pääsee metroon

Niittykumpu, liukuportaat

Niittykummun metroaseman liukuportaat

Niittykumpu, lippuhalli

Niittykummun metroaseman lippuhalli