Niittykumpu

Niittykumpu on Matinkylän ja Urheilupuiston metroasemien välissä. Niittykummun asema sijaitsee Merituulentien ja Haukilahdenkadun kulmauksessa osoitteessa Niittykatu 2 kauppakeskus Niityn yhteydessä. Aseman sisätiloille on suunniteltu vahva ja tunnistettava identiteetti, jonka inspiraationa on kesäinen niitty.  Laiturin molemmat sivuseinät muodostuu kuvataiteilija Mari Rantasen teoksesta, joka  kuvaa maitohorsman punaa ja ruohon vihreyttä eli Niittykumpu nimeä. Aseman suunnittelusta vastaa Arkkitehtitoimisto HKP Oy.

HSL suunnittelee ja hankkii toiminta-alueensa joukkoliikenteen

Lisätietoja Niittykummun alueen kehittymisestä

Niittykummun metroaseman yhteydessä sijaitsee vuonna 2017 avautunut kauppakeskus Niitty. Metron myötä alueelle on rakennettu 24-kerroksinen asuintornitalo Niittyhuippu. Niittykummussa on käynnissä paljon muutakin uutta asuntorakentamista mm. Vuoritontun, Niittykallion Tonttumuorin ja Riihitontun alueille.

Niittykummussa sijaitsee monien suomalaisten ja kansainvälisten yritysten toimitiloja – tällä hetkellä alue työllistää noin 6 000 henkeä. Asukasluvun odotetaan kasvavan nykyisestä 5 000:sta asukkaasta 12 000:een vuoteen 2030 mennessä. Rakenteilla on useita uusia kouluja, päiväkoteja, urheilukenttiä ja puistoja tulevia asukkaita silmällä pitäen.

Tutustu Niittykummun asemaan DESIGN. TUNNE. METRO.-videolla Riku Rantalan opastuksella.

Tutustu Niittykummun metroasemaan esittelyvideon avulla.

Niittykumpu

Niittykummun metroaseman asemalaituri

Kauppakeskus Niitystä metroon

Kauppakeskus Niitystä pääsee metroon

Niittykumpu, liukuportaat

Niittykummun metroaseman liukuportaat

Niittykumpu, lippuhalli

Niittykummun metroaseman lippuhalli