Kaitaa

Länsimetro rakennuttaa Kaitaan metroasemaa, johon kuuluu Kaitaantien sisäänkäynti ja varauksena Iivisniemenkallion sisäänkäynti. Rakennusurakan toteuttaa YIT Rakennus Oy:n ja Are Oy:n työyhteenliittymä. Rakentamisprojekti on valmis, kun Matinkylä-Kivenlahti-osuus luovutetaan liikennettä operoivan HKL:n käyttöön vuoden 2023 aikana. Koko projektin aikataulusta saat lisätietoa ja voit seurata muutamien keskeisten tilannehuoneesta poimittujen töiden etenemistä asemilla ja ratalinjalla rakentamisen sivulta.

Kaitaan aseman rakennusurakan yhteystiedot:

Työmaatukikohdan osoite: Kaitaantie 3, Espoo
Työmaan päivystävä puhelin: 050 539 3208
YIT-ARE yhteyshenkilö: niina.hoglund(at)yit.fi

Työmaan muut osoitteet:

Kaitaan huoltotunneli: Kaitaantie 4, 02260 Espoo
Kaitaantien sisäänkäynti: Kaitaantie 6, 02260 Espoo
Iivisniementien tekniikkakuilu: Iivisniemenkatu 5, 02260 Espoo
Iivisniemenkallion sisäänkäynti: Hannuskallio 5, 02260 Espoo

Lisätietoja työmaasta:

Länsimetron palautepuhelin (ma-pe klo 9-13): 050 377 3700

Ympäristökeskuksen määrittelemät työskentelyajat (pdf)

Kaitaan metroasemalla jatkuvat niin julkisivu-, vesikatto-, teräsrakenne-, maalaus- kuin lattian pinnoitustyöt marraskuussa 2020.  Graniittikiviasennukset ovat viimeistelyä vaille valmiit. Kaitaantien sisäänkäynnillä tehdään piha-alueen tasausta. Marraskuussa jatkuvat myös talotekniset työt maanalaisissa tiloissa ja sisäänkäyntirakennuksissa.

Käynnissä ovat myös savunpoistopuhaltimiin, pääsähkönjakeluun, kiinteistöjärjestelmään, säätölaiteurakkaan, paloilmoitinjärjestelmään, hisseihin, ratasähkön syöttöasemiin, sähkönjakelu valvontajärjestelmään, varavoimakoneisiin, liukuportaisiin, palorulla- ja -liukuoviin, kameravalvontaan, äänentoistojärjestelmään, tiedonsiirron aktiivilaiteurakkaan, GSM-, VIRVE- ja WLAN-verkkoihin, WC-moduuleihin, kulunvalvontaan, hätäpuhelinjärjestelmään ja lukitusjärjestelmään liittyviä töitä.

Elokuussa 2020 HSL eli Helsingin seudun liikenne käynnisti bussilinjojen, liityntälinjojen, aikataulujen ja pysäkkien suunnittelun eteläiseen Espooseen silmällä pitäen Matinkylä–Kivenlahti-osuuden valmistumista vuonna 2023. Lisätietoja suunnittelusta HSL:n Metro Kivenlahteen-sivustolla.

Kuvapankista (Flickr) pääset kurkistamaan mille työmaalla näyttää ja miten rakentaminen etenee. Päivitämme kuvia työn edetessä. Tutustu myös Kaitaan aseman arkkitehtuuriin ja taiteeseen.

Metrotunnelissa on noin 600 metrin välein maan pinnalle ulottuva poistumistie-, savunpoisto-, paineentasaus- ja ilmanvaihtokuilu. Asemilla on omia kuiluja. Lue lisää kuiluista.

Metroa tehdään asukkaiden ja luonnon ehdoilla – lue lisää.