Matinkylä

Länsimetro on rakennuttanut Matinkylän metroaseman. Metroasema otettiin käyttöön marraskuussa vuonna 2017, kun metroliikenne Ruoholahti-Matinkylä-osuudella alkoi. Rakennusurakan toteutti Lemminkäinen Infra Oy. Lisätietoa Ruoholahti-Matinkylä-osuuden rakentamisesta.

Matinkylän metroaseman laiturialueen katto on saanut innoituksensa poutapilvistä ja jäähuurteesta. Matinkylän aseman suunnittelusta vastaa Arkkitehtitoimisto HKP Oy.

Tutustu poutapilvien Matinkylään.

Sijainti

Matinkylän metroasema sijaitsee Matinkylässä kauppakeskus Iso Omenan yhteydessä. Sen virallinen osoite on Suomenlahdentie 1.

Matinkylä on tärkeä liityntäliikenteen keskus Espoossa. Aseman yhteydessä toimii Matinkylän bussiterminaali.

Metroasemalla on kaksi sisäänkäynti: itäinen ja läntinen. Itäisen sisäänkäynnin kautta on yhteys bussiterminaaliin ja kauppakeskus Iso Omenaan. Itäinen sisäänkäynti oli matkustajien käytössä metroliikenteen alkaessa vuonna 2017. Läntisen sisäänkäynnin kautta on yhteys Suomenlahdentielle ja Tynnyritielle. Läntinen sisäänkäynti avautui matkustajille lokakuussa 2020. Tutustu Matinkylän läntiseen sisäänkäyntiin videon avulla.

Metroasema ja sen sisäänkäynnit ovat esteettömiä.  Lisäksi metroasemaan kuuluu tekniikkarakennuksia.

Matinkylän alueen kehittyminen

Metron vaikutusalueelle Matinkylässä arvioidaan saatavan noin 70 000 asukasta lähivuosikymmeninä. Esimerkiksi nk. Tynnyripuiston alueelle avautuu keväällä 2022 uimahalli. Rakenteilla on myös lukio ja liikuntahalli. Alueelle tulee myös asuntotuotantoa.

Matinkylän metroasemalta on yhteys kauppakeskus Iso Omenaan, josta löytyy noin 200 erilaista liikettä, ravintolamaailma ja Espoon kaupungin Palvelutori.

Taustalla Matinkylän läntinen sisäänkäynti

Matinkylän metroaseman metroaseman metrolaituri.

Käynti liukuportaille ja hisseille

Matinkylän metroaseman metrolaiturilta käynti läntisen sisäänkäynnin liukuportaille ja hisseille

Läntisen sisäänkäynnin liukuportaat

Matinkylän metroaseman läntisen sisäänkäynnin liukuportaat

Matinkylä

Matinkylän metroaseman metrolaituri

Käynti asemalaiturilta hisseille ja liukuportaisiin

Käynti asemalaiturilta itäisen sisäänkäynnin hisseille ja liukuportaisiin