Matinkylä

Tietoa metron ja asemien käyttäjille

Metron käyttäjänä löydät matkustamiseen liittyvät palvelut, kuten liput, aikataulutiedot, liityntäliikenneinformaation, Reittioppaan ja asiaskaspalvelun HSL:n sivuilta. HSL suunnittelee ja hankkii toiminta-alueensa joukkoliikenteen.

 

HSL logo

Sijainti

Matinkylän metroasema sijaitsee Espoon Matinkylässä kauppakeskus Iso Omenan yhteydessä. Sen virallinen osoite on Suomenlahdentie 1.

Matinkylä on tärkeä liityntäliikenteen keskus Espoossa. Aseman yhteydessä toimii Matinkylän bussiterminaali.

Metroasemalla on kaksi sisäänkäynti: itäinen ja läntinen. Itäisen sisäänkäynnin kautta on yhteys bussiterminaaliin ja kauppakeskus Iso Omenaan. Itäinen sisäänkäynti oli matkustajien käytössä metroliikenteen alkaessa vuonna 2017. Läntisen sisäänkäynnin kautta on yhteys Suomenlahdentielle ja Tynnyritielle. Läntinen sisäänkäynti avautui matkustajille lokakuussa 2020.

Metroasema ja sen sisäänkäynnit ovat esteettömiä.  Lisäksi metroasemaan kuuluu tekniikkarakennuksia.

Aseman tarina

Länsimetro on rakennuttanut Matinkylän metroaseman. Metroasema otettiin käyttöön marraskuussa vuonna 2017, kun metroliikenne Ruoholahti-Matinkylä-osuudella alkoi. Rakennusurakan toteutti Lemminkäinen Infra Oy. Lisätietoa Ruoholahti-Matinkylä-osuuden rakentamisesta.

Matinkylän metroaseman laiturialueen katto on saanut innoituksensa poutapilvistä ja jäähuurteesta. Matinkylän aseman suunnittelusta vastaa Arkkitehtitoimisto HKP Oy.

Tutustu poutapilvien Matinkylään.

Matinkylän alueen kehittyminen

Metron vaikutusalueelle Matinkylässä arvioidaan saatavan noin 70 000 asukasta lähivuosikymmeninä. Metroaseman läntisen sisäänkäynnin puoleinen nk. Tynnyripuiston alue on kehittynyt voimakkaasti metron myötä. Esimerkiksi keväällä 2022 alueella avautui Matinkylän uimahalli. Matinkylän lukio ja siihen kuuluva liikuntahalli otettiin käyttöön alkuvuodesta 2024. Alueelle on rakennettumyös asuntoja.

Matinkylän metroasemalta on yhteys kauppakeskus Iso Omenaan, josta löytyy noin 200 erilaista liikettä, ravintolamaailma ja Espoon kaupungin Palvelutori.

Taustalla Matinkylän läntinen sisäänkäynti

Matinkylän metroaseman metroaseman metrolaituri.

Käynti liukuportaille ja hisseille

Matinkylän metroaseman metrolaiturilta käynti läntisen sisäänkäynnin liukuportaille ja hisseille

Läntisen sisäänkäynnin liukuportaat

Matinkylän metroaseman läntisen sisäänkäynnin liukuportaat

Matinkylä

Matinkylän metroaseman metrolaituri

Käynti asemalaiturilta hisseille ja liukuportaisiin

Käynti asemalaiturilta itäisen sisäänkäynnin hisseille ja liukuportaisiin