Matinkylä

Matinkylän asema ja bussiterminaali ovat osa Iso Omenan kauppakeskusta osoitteessa Suomenlahdentie 1. Matinkylä on länsimetron ensimmäisen vaiheen pääteasema ja sen vuoksi tärkeä liityntäliikenteen keskus.

Metroasemalla on kaksi sisäänkäyntiä. Itäisen sisäänkäynnin kautta on yhteys bussiterminaaliin ja kauppakeskus Iso Omenaan, josta löytyy noin 200 erilaista liikettä, ravintolamaailma ja Espoon kaupungin Palvelutori. Läntinen sisäänkäynti avautui 1.10.2020.  Sisäänkäynniltä on yhteys Suomenlahdentielle ja Tynnyritielle. Sisäänkäynnin osoite on Suomenlahdentie 9. Sisäänkäynnin yhteyteen valmistuu loppuvuodesta 2020 myös hotelli.

Laituritilan katto on saanut innoituksensa poutapilvistä ja jäähuurteesta. Kattopinta muodostuu vaihtelevista valkoisiksi maalatuista alumiinilevyistä. Sisäänkäyntien värimaailmat poikkeavat toisistaan. Itäpään liukuportaissa taustavalaistun lasin väri muuttuu alhaalta lähtiessä keltaisesta vihreän kautta siniseen. Länsipään sisäänkäynnillä seinän väritys muuttuu oranssista punaisen kautta violettiin. Matinkylän aseman suunnittelusta vastaa Arkkitehtitoimisto HKP Oy.

Metron vaikutusalueelle Matinkylässä arvioidaan saatavan noin 70 000 asukasta lähivuosikymmeninä. Esimerkiksi nk. Tynnyripuiston alueelle rakentuu uimahalli, lukio ja senioritalo. Alueelle tulee myös asuntotuotantoa ja Suomenlahdentie varteen Matinkylän elä ja asu-seniorikeskus.

Läntinen sisäänkäynti avautuu 1.10.2020.

Käynti liukuportaille ja hisseille

Läntisen sisäänkäynnin liukuportaat

Matinkylä

Käynti asemalaiturilta hisseille ja liukuportaisiin

Taustalla Matinkylän läntinen sisäänkäynti