Matinkylä

Matinkylän asema ja bussiterminaali ovat osa Iso Omenan kauppakeskusta osoitteessa Suomenlahdentie 1. Matinkylä on länsimetron ensimmäisen vaiheen pääteasema ja sen vuoksi tärkeä liityntäliikenteen keskus. Laituritilan katto on saanut innoituksensa poutapilvistä ja jäähuurteesta. Kattopinta muodostuu vaihtelevista valkoisiksi maalatuista alumiinilevyistä. Matinkylän aseman suunnittelusta vastaa Arkkitehtitoimisto HKP Oy.

Metroasemalta ja bussiterminaalista on yhteys kauppakeskus Iso Omenaan, josta löytyy noin 200 erilaista liikettä, ravintolamaailma  ja Espoon kaupungin Palvelutori.

2020 avautuu metron läntisin sisäänkäynti 

Metroaseman ja Ison Omenan läheisyydessä kehittyy ns. Tynnyripuiston kortteli, johon kuuluu metroaseman viereen rakenteilla oleva hotelli, Hotel Matts. Hotellin yhteydestä on yhteys metroon. Muut Tynnyripuiston hankkeet pitävät sisällään uuden uimahallin ja senioritalon rakentamisen sekä uutta asuntotuotantoa. Matinkylän läntinen sisäänkäynti avataan matkustajille loppuvuodesta 2020. Tynnyritielle hotellin edustalle tulee 32 uutta pyöräpysäköintipaikkaa, jotka palvelevat myös metromatkustajia.

Kartta isompana (png)

Matinkylän läntisen sisäänkäynnin osoite tulee olemaan Suomenlahdentie 9. Kartasta näet sisäänkäynnin sijainnin. Kartan lähde Espoon karttapalvelu.

Matinkylä

Käynti asemalaiturilta hisseille ja liukuportaisiin

Taustalla Matinkylän läntinen sisäänkäynti

Rakenteilla oleva läntinen sisäänkäynti.