Kuilut

Kuilurakennukset toimivat hätäpoistumisteinä. Metrotunnelissa on noin 600 metrin välein maan pinnalle ulottuva poistumistie-, savunpoisto-, paineentasaus- ja ilmanvaihtokuilu. Kuilun keskellä sijaitsee palo-osastoitu poistumistieporras. Pystykuilut on sijoitettu maan päällä yleisille katu- tai puistoalueille.

Kuilutyömaan alkaessa työmaa-alue aidattiin. Sen jälkeen tehtiin maankaivutöitä ja tasauslouhintaa. Varsinainen kuilulouhinta tehtiin alhaalta tunnelista käsin siten, että louhe pudotettiin maanalaiseen ratatunneliin ja kuljetettiin tunnelia pitkin ulos.

Kuilurakennukset ovat suunnilleen pienen omakotitalon kokoisia teknisiä rakennuksia, harjakorkeudeltaan n. 3 m ja pinta-alaltaan n. 100 m2.  Kuilun ympäristö maisemoidaan kyseisen kuilun pihasuunnitelman mukaisesti. Kuilujen pintamateriaalina on teräsverkko.

Matinkylä-Kivenlahti osuudelle rakennettiin 7 asemien teknistä kuilua sekä 2 kuilua Sammalvuoren varikolle. Asemien kuilut rakennetaan ratalinjan rakennusurakassa.

Suomenlahdentien kuilu

Kuilurakennus on suunnilleen pienen omakotitalon kokoinen rakennus, joka on harjakorkeudeltaan n. 3 m ja pinta-alaltaan n. 100 m2. Suomenlahdentien kuilussa on jo pintamateriaali, joka on teräsverkkolevy.

Hyljetien kuilu

Kuilurakennus on suunnilleen pienen omakotitalon kokoinen rakennus, joka on harjakorkeudeltaan n. 3 m ja pinta-alaltaan n. 100 m2. Hyljetien luilussa on jo pintamateriaali, joka on teräsverkkolevy.

Riilahden kuilu

Kuilurakennus on suunnilleen pienen omakotitalon kokoinen rakennus, joka on harjakorkeudeltaan n. 3 m ja pinta-alaltaan n. 100 m2. Riilahden kuilussa on jo pintamateriaali, joka on teräsverkkolevy.

Soukanväylän kuilu

Kuilurakennus on suunnilleen pienen omakotitalon kokoinen rakennus, joka on harjakorkeudeltaan n. 3 m ja pinta-alaltaan n. 100 m2. Soukanväylän kuilussa on jo pintamateriaali, joka on teräsverkkolevy.

Opettajantien kuilu

Kuilurakennus on suunnilleen pienen omakotitalon kokoinen rakennus, joka on harjakorkeudeltaan n. 3 m ja pinta-alaltaan n. 100 m2. Opettajantien kuilussa on jo pintamateriaali, joka on teräsverkkolevy.

Maininkitien kuilu

Harmaa kuilurakennus on suunnilleen pienen omakotitalon kokoinen rakennus, joka on harjakorkeudeltaan n. 3 m ja pinta-alaltaan n. 100 m2.

Kauklahdenväylän kuilu

Harmaa kuilurakennus on suunnilleen pienen omakotitalon kokoinen rakennus, joka on harjakorkeudeltaan n. 3 m ja pinta-alaltaan n. 100 m2.