Kuilut

Kuilurakennukset toimivat hätäpoistumisteinä. Metrotunnelissa on noin 600 metrin välein maan pinnalle ulottuva poistumistie-, savunpoisto-, paineentasaus- ja ilmanvaihtokuilu. Kuilun keskellä sijaitsee palo-osastoitu poistumistieporras. Pystykuilut on sijoitettu maan päällä yleisille katu- tai puistoalueille.

Kuilutyömaan alkaessa työmaa-alue aidattiin. Sen jälkeen tehtiin maankaivutöitä ja tasauslouhintaa. Varsinainen kuilulouhinta tehtiin alhaalta tunnelista käsin siten, että louhe pudotettiin maanalaiseen ratatunneliin ja kuljetettiin tunnelia pitkin ulos.

Kuilurakennukset ovat suunnilleen pienen omakotitalon kokoisia teknisiä rakennuksia, harjakorkeudeltaan n. 3 m ja pinta-alaltaan n. 100 m2.  Kuilun ympäristö maisemoidaan kyseisen kuilun pihasuunnitelman mukaisesti. Kuilujen pintamateriaalina on Ruoholahti-Matinkylä-osuudella teräsverkkolevy.

Matinkylä-Kivenlahti osuudelle rakennetaan 7 asemien teknistä kuilua sekä 2 kuilua Sammalvuoren varikolle. Asemien kuilut rakennetaan ratalinjan rakennusurakassa.

Kuilujen sijainnit

Suomenlahdentien kuilu
Osoite: Suomenlahdentie 22, 02230 Espoo

Hyljetien kuilu
Osoite: Hyljetie 6, 02260 Espoo

Riilahdentien kuilu
Osoite: Riilahdentie 2, 02260 Espoo

Soukanväylän kuilu
Osoite: Soukanväylä 7, 02360 Espoo

 

 

Maininkitien kuilu
Osoite: Maininkitie 11, 02320 Espoo

Opettajantien kuilu
Osoite: Opettajantie 5, 02360 Espoo

Kauklahdenväylän kuilu
Osoite: Kivenlahdentie 17, 02320 Espoo

Sammalvuoren kuilu
Osoite: Tyskaksenkaari 7, 02300 Espoo

Sammalvuorenportin kuilu
Osoite: Kivenlahdentie 11, 02320 Espoo

Suomenlahdentien kuilu

Kuilurakennus on suunnilleen pienen omakotitalon kokoinen rakennus, joka on harjakorkeudeltaan n. 3 m ja pinta-alaltaan n. 100 m2. Suomenlahdentien kuilussa on jo pintamateriaali, joka on teräsverkkolevy.

Hyljetien kuilu

Kuilurakennus on suunnilleen pienen omakotitalon kokoinen rakennus, joka on harjakorkeudeltaan n. 3 m ja pinta-alaltaan n. 100 m2. Hyljetien luilussa on jo pintamateriaali, joka on teräsverkkolevy.

Riilahden kuilu

Kuilurakennus on suunnilleen pienen omakotitalon kokoinen rakennus, joka on harjakorkeudeltaan n. 3 m ja pinta-alaltaan n. 100 m2. Riilahden kuilussa on jo pintamateriaali, joka on teräsverkkolevy.

Soukanväylän kuilu

Kuilurakennus on suunnilleen pienen omakotitalon kokoinen rakennus, joka on harjakorkeudeltaan n. 3 m ja pinta-alaltaan n. 100 m2. Soukanväylän kuilussa on jo pintamateriaali, joka on teräsverkkolevy.

Opettajantien kuilu

Kuilurakennus on suunnilleen pienen omakotitalon kokoinen rakennus, joka on harjakorkeudeltaan n. 3 m ja pinta-alaltaan n. 100 m2. Opettajantien kuilussa on jo pintamateriaali, joka on teräsverkkolevy.

Maininkitien kuilu

Harmaa kuilurakennus on suunnilleen pienen omakotitalon kokoinen rakennus, joka on harjakorkeudeltaan n. 3 m ja pinta-alaltaan n. 100 m2.

Kauklahdenväylän kuilu

Harmaa kuilurakennus on suunnilleen pienen omakotitalon kokoinen rakennus, joka on harjakorkeudeltaan n. 3 m ja pinta-alaltaan n. 100 m2.