Espoonlahti

Espoonlahden asema sijoittuu kauppakeskus Lippulaivan lounaispuolelle, Espoonlahdenraitin kohdalle, Espoonlahdentorin ja Solmutorin väliin. Tietoa aseman sijainnista ja liikkumisesta asemalla löytyy Espoonlahden metrotyömaan rakentamisen osiosta.

Jäähalli, uimahalli ja urheilupuisto tuovat identiteetin kauppakeskuksen yhteyteen rakentuvalle Espoonlahden metroasemalle. Aseman tunnelma on lainattu läheisen uimahallin väri-, valo- ja materiaalipaletista. Vedenpinnan väreilyä ja heijastuvaa valoa imitoidaan kromipinnoilla. Asemalaituri on valaistu kirkkaalla valkoisella valolla. Laituritasolla voi seinien ja katon väreilevien kromipintojen heijastuksien ansiosta tuntea olevansa jättimäisen kilpauintialtaan pohjalla. Kaakelipinnat ovat tuttuja myös Lontoon ja Pariisin metroista. Aseman suunnittelusta vastaa ALA Architects.

Taiteilija Hans Rosenström tuo asemalle valo- ja ääniteoksen Varjot veden pinnalla”. Laiturin keskiosan kattoon projisoidaan hitaasti liikkuva valokuvio, joka muistuttaa vedenpinnan kautta heijastuvaa valoa. Teos on tunnelmaltaan rauhallinen ja meditatiivinen.  Teoksen valo ja ääni muuttuvat ja vaihtavat paikkaa sekä muotoaan päivän aikana. Lisätietoja asemataiteesta.

Espoonlahden työmaan ajankohtaisista työvaiheista kerrotaan lisää rakentamisen osiossa. 

Tutustu Espoonlahden aseman rakentamiseeen esittelyvideollamme. 

ALA Architects: alustava luonnos

Kuvassa arkkitehdin piirtämä havainnekuva Espoonlahden metroaseman metrolaiturista. Katto on tumman sininen ja laituriseinien sivut kiiltevät.

ALA Architects: alustava luonnos

Havainnekuva Espoonlahdenmetroaseman Espoonlahdentorin sisäänkäynnin lippuhallista.

ALA Architects: alustava luonnos

Havainnekuva Espoonlahden metroaseman Solmutorin sisäänkäynnin liukuportaista.