Espoonlahti

Tietoa metron ja asemien käyttäjille

Metron käyttäjänä löydät matkustamiseen liittyvät palvelut, kuten liput, aikataulutiedot, liityntäliikenneinformaation, Reittioppaan ja asiaskaspalvelun HSL:n sivuilta. HSL suunnittelee ja hankkii toiminta-alueensa joukkoliikenteen.

 

HSL logo

Sijainti

Espoonlahden metroasema sijaitsee kauppakeskus Lippulaivan yhteydessä. Lippulaivan osoite on Espoonlahdenkatu 8.  Asemalaiturin molemmista päistä on suora hissi- ja liukuporrasyhteys Lippulaivaan ja sitä kautta Espoonlahteen.

Metroasema ja sen sisäänkäynnit ovat esteettömiä.  Lisäksi metroasemaan kuuluu tekniikkarakennuksia.

Aseman tarina

Länsimetro on rakennuttanut Espoonlahden metroaseman, jonka sisäänkäynnit sijoittuvat kauppakeskus Lippulaivan yhteyteen. Metroasema otettiin käyttöön 3.12.2022. Rakennusurakan toteutti SRV Rakennus Oy. Aseman yhteydessä on myös Espoonlahden bussiterminaali, joka otettiin käyttöön helmikuussa 2023.

Espoonlahden metroaseman yleistunnelmassa on vaikutteita läheisen uimahallin väri-, valo- ja materiaalipaletista. Aseman arkkitehtuurisuunnittelusta vastaa ALA-Architects.  Asemalaiturilla on Hans Rosenströmin valo- ja ääniteos ”Varjot veden pinnalla”.

Tutustu väreilevään Espoonlahteen.

Espoonlahden alueen kehittyminen

Espoonlahden metroasema on kauppakeskus Lippulaivan yhteydessä. Metron myötä Espoonlahden alueelle suunnitellaan asuinrakentamista. Esimerkiksi Lippulaivan välittömään läheisyyteen rakennetaan asuinkerrostaloja ja väliaikaisen Pikkulaivan tilalle. Espoonlahden alueen asukasmäärän arvioidaan kehittyvän 12 000 uudella asukkaalla vuoteen 2050 mennessä. Metroaseman läheisyyteen rakennetaan myös uusia aukioita ja kulkureittejä.

Espoon kaupungin sivuilla on tietoa Espoonlahden alueen kehityksestä

Espoonlahden metroaseman asemalaituri. Kuva: Marianne Partanen

Asemalaituritason ovet Solmutorille ja Espoonlahdenkadulle. Kuva: M. Partanen

Liukuportaat Solmutorille ja Espoonlahdenkadulle. Kuva: M. Partanen

Solmutorin ja Espoonlahdenkadun pään sisäänkäynti. Kuva: M. Partanen

Asemalaituritason ovet Espoonlahdentorille ja Espoonlahdenkadulle. Kuva: M. Partanen

Liukuportaat Espoonlahdentorin ja Espoonlahdenkadun päässä. Kuva: M. Partanen

Metroaseman sisäänkäynnit ovat Lippulaiva-kauppakeskuksen sisällä. Läntisen sisäänkäynnin yhteydessä on Espoonlahden bussiterminaali. Kuva: M. Partanen.