Soukka

Soukan metroasema sijoittuu Soukan kauppakeskuksen välittömään läheisyyteen. Tietoa sisäänkäyntien sijainneista ja liikkumisesta asemalla löytyy Soukan metrotyömaan rakentamisen osiosta.

Soukan metroasema saa vaikutteensa ympäröivästä 60-luvun modernistisesta rakennuskannasta. Aseman sisäänkäyntipaviljonkien jokainen kulma on veitsenterävä. Asema ilmentää modernismia, täsmällisyyttä ja terävyyttä. Soukantorin sisäänkäynti tulee olemaan kaksikerroksinen. Neljällä rinnakkaisella hissillä varmistetaan sujuva liikkuminen suoraan laituritasolle.  Toinen sisäänkäynti sijoittuu Yläkartanontielle, ja siellä kulku metroon on mahdollista myös liukuportaiden kautta. Aseman suunnittelusta vastaa ALA Architects.

Soukan taide on tilataideteos, joka koostuu neljästä eri elementistä (sfääristä), jotka sijoittuvat vertikaalisesti metroaseman eri osiin laituritasolta lippuhalliin. Teos toteutetaan valoilla ja kallioleikkausta muistuttavilla metallilevyrakenteilla. Sfäärit kuvaavat kallioleikkausta, pilviverhoa, tähdenlentoja ja tähtikuvioita. Teoksen toteuttaa Taneli Rautiainen ja sen nimi on ”Sfäärit”. Lisätietoja asemataiteesta.

Metron myötä Soukassa on käynnistynyt myös muuta rakentamista. Soukan aseman rakentamisen sivuilla on koottu linkkejä alueen kehittymistä koskien.

Soukan työmaan ajankohtaisista työvaiheista kerrotaan lisää rakentamisen osiossa. 

Tutustu Soukan asemaan esittelyvideollamme.

 

Taneli Rautiaisen teos "Sfäärit"

Taneli Rautiaisen teos "Sfäärit"

ALA Architects: alustava luonnos

Kuvassa arkkitehdin havainnepiirros Soukan metroaseman laiturialueesta. Laiturialueella on valopisteistä puodostuva valaistus ja laituriseinien sivut ovat kiilteävää ruseahtavaa pintaa.

ALA Architects: alustava luonnos lippuaulasta

Havainnekuva Soukan metroaseman Soukantorin lippuaulasta, josta kulkeminen tapahtuu hisseillä.

Soukantorin sisäänkäynti

Kuvassa arkkitehdin havainnepiirros Soukan metroaseman Soukantorin sisäänkäynnin julkisivusta. Julkisivu on kulmikas ja rusehtavan värinen.