Metrovarikko

Länsimetro rakennuttaa metrovarikkoa Sammalvuoreen. Työyhteenliittymä Sammalvuori (Kalliorakennus-Yhtiöt Oy, EM Pekkinen Oy, Terrawise Oy ja Aro-Systems Oy) toteuttaa Sammalvuoren metrovarikon louhinta- ja rakennusurakan. Varikolla on edetty jo testausvaiheeseen ja se valmistuu 2020 aikana.

Rakentamisprojekti on valmis, kun Matinkylä-Kivenlahti-osuus luovutetaan liikennettä operoivan HKL:n käyttöön vuoden 2023 aikana. Koko projektin aikataulusta lisätietoa verkkosivujen Rakentaminen -osiossa.

Sammalvuoren työmaan yhteystiedot:

Työmaan päivystävä puhelin 050 343 7233
Työmaapäällikkö Paavo Kolehmainen, paavo.kolehmainen(at)kalliorakennus.com
Työmaan osoite: Tyskaksenkaari 7 (käyntiosoite Nöykkiönkatu 4), 02320 Espoo

Lisätietoja työmaasta:
Länsimetron palautepuhelin (ma-pe klo 9-13): 050 377 3700

Ympäristökeskuksen määrittelemät työskentelyajat (pdf)

Jatkomelulupa Sammalvuoren varikolle (pdf)

Sammalvuoren varikkotoiminnoille tehdään maan alle kaksi hallia – toiseen tulevat junien yösäilytystilat 20 junayksikölle ja toiseen huoltotoiminnot. Huoltohallin pituus on noin 300 metriä ja sen leveys mitoitetaan kolmen junan mukaan. Työskentelytiloineen leveys tulee olemaan noin 25 m. Huoltohallin pohjoispäätyyn sijoitetaan lisäksi teknisiä tiloja. Junien säilytystilan pituus on noin 400 m ja sen leveys noin 26 m. Varikko lämmitetään kokonaisuudessaan maalämmöllä ja jäähdytys toteutetaan hyödyntämällä matalalämpöistä pohjavettä. Louhinta- ja rakennusurakka aloitettiin vuonna 2016, ja se valmistuu vuonna 2020.

Metrovarikolla on käynnissä automaatiokeskusten asennukset sekä rakennustöiden ja talotekniikkatöiden viimeistelyt. Varikolla on aloitettu myös järjestelmien testaukset ja loppusiivoukset. Varikolla tehdään palohälytystestauksia päivisin sattumanvaraisiin aikoihin: hälytysääni saattaa kantautua lähiseudulle.

Kuvapankista (Flickr) pääset kurkistamaan mille työmaalla näyttää ja miten rakentaminen etenee. Päivitämme kuvia työn edetessä

Metroa tehdään asukkaiden ja luonnon ehdoilla – lue lisää.