Kivenlahti

Länsimetro rakennuttaa Kivenlahden metroasemaa, johon kuuluu Kivenlahdentien sisäänkäynti ja Kivenlahdentorin sisäänkäynti.  Rakennusurakan toteuttaa Skanska Infra Oy. Rakentamisprojekti on valmis, kun Matinkylä-Kivenlahti-osuus luovutetaan liikennettä operoivan HKL:n käyttöön vuoden 2023 aikana. Koko projektin aikataulusta saat lisätietoa ja voit seurata muutamien keskeisten tilannehuoneesta poimittujen töiden etenemistä asemilla ja ratalinjalla rakentamisen sivulta.

Metron myötä Kivenlahden alueella käynnistyy myös muuta rakentamista. Kivenlahdentien eli läntisimmän sisäänkäynnin kohdalle on tulossa Kivenlahden metrokeskus, jonne sijoittuu alueen uusia palveluita. Metroliikenteen alkaessa Kivenlahdentien sisäänkäynti ei kuitenkaan vielä ole matkustajien käytössä alueen muusta rakentamisesta johtuen. Sisäänkäynti otetaan käyttöön, kun sisäänkäynnin ympäristön rakentaminen valmistuu. Espoon kaupunki aloitti Kivenlahden metrokeskuksen alueella Länsiväylän siirtoon liittyvät rakennustyöt kesäkuussa 2020. Lue lisää Espoon kaupungin sivuilta. Kiviruukin alueen kehittymisestä löytyy lisätietoja Espoon kaupungin sivuilta.

Kivenlahden aseman rakennusurakan yhteystiedot:

Työmaatukikohdan osoite: Kivenlahdentie 15-17
Työmaan päivystävä puhelin: 050 402 3044
Petri Mälkiä (Skanska Infra Oy): petri.malkia(at)skanska.fi, 050 370 4728

Työmaan muut osoitteet:

Kivenlahden huoltotunneli: Kivenlahdentie 17, 02320 Espoo
Kivenlahdentien sisäänkäynti: Kivenlahdentie 17, 02320 Espoo
Kivenlahdentorin sisäänkäynti: Kivenlahdentie 18, 02320 Espoo

Lisätietoja työmaasta:
Länsimetron palautepuhelin (ma-pe klo 9-13): 050 377 3700

Ympäristökeskuksen määrittelemät työskentelyajat (pdf)

Kivenlahden aseman rakennusurakka käynnistyy joulukuussa 2018. Aseman ja ratatunnelin louhintaurakka valmistui elokuussa 2018. Kesällä 2020 asemalla oli käynnissä muun muassa laiturin lattiakivityöt, lasiasennukset, kiskosiltojen mitoitus ja asennus, pinnoitus- ja maalaustöitä, palokatkotyöt ja teräsrakennetyöt kuiluissa.  Kesällä alkoi myös alakatto- ja julkisivutyöt. Asemalle tuleva taitelija Kalle Mustosen teos ”Kulkijat” asennetaan syksyllä Kivenlahteen. Teoksen muodostavat kaksi noin kaksi ja kolme metriä korkeaa puista humoristista hahmoa. Pienempi hahmoista on kesäkuussa pintakäsittelyä vaille valmis, isompaa hahmoa pintalaudoitetaan. Tutustu myös Kivenlahden aseman arkkitehtuuriin ja taiteeseen.

Elokuussa 2020 HSL eli Helsingin seudun liikenne käynnisti bussilinjojen, liityntälinjojen, aikataulujen ja pysäkkien suunnittelun eteläiseen Espooseen silmällä pitäen Matinkylä–Kivenlahti-osuuden valmistumista vuonna 2023. HSL:n liikkumiskysely on avoinna 23.8.2020 saakka.  Kysely ja lisätietoja suunnittelusta HSL:n Metro Kivenlahteen-sivustolla.

Kuvapankista (Flickr) pääset kurkistamaan mille työmaalla näyttää ja miten rakentaminen etenee. Päivitämme kuvia työn edetessä.

Metrotunnelissa on noin 600 metrin välein maan pinnalle ulottuva poistumistie-, savunpoisto-, paineentasaus- ja ilmanvaihtokuilu. Asemilla on omia kuiluja. Lue lisää kuiluista.

Metroa tehdään asukkaiden ja luonnon ehdoilla – lue lisää.