Kivenlahti

Länsimetro rakennuttaa Kivenlahden metroasemaa, johon kuuluu Kivenlahdentien sisäänkäynti ja Kivenlahdentorin sisäänkäynti.  Rakennusurakan toteuttaa Skanska Infra Oy. Rakentamisprojekti on valmis, kun Matinkylä-Kivenlahti-osuus luovutetaan liikennettä operoivan HKL:n käyttöön vuoden 2023 aikana. Koko projektin aikataulusta saat lisätietoa ja voit seurata muutamien keskeisten tilannehuoneesta poimittujen töiden etenemistä asemilla ja ratalinjalla rakentamisen sivulta.

Metron myötä Kivenlahden alueella käynnistyy myös muuta rakentamista. Kivenlahdentien eli läntisimmän sisäänkäynnin kohdalle on tulossa Kivenlahden metrokeskus, jonne sijoittuu alueen uusia palveluita. Metroliikenteen alkaessa Kivenlahdentien sisäänkäynti ei kuitenkaan vielä ole matkustajien käytössä alueen muusta rakentamisesta johtuen. Sisäänkäynti otetaan käyttöön, kun sisäänkäynnin ympäristön rakentaminen valmistuu. Skanska toteuttaa Kivenlahden metrokeskuksen ympäristön uudistusta. Espoon kaupunki aloitti Kivenlahden metrokeskuksen alueella Länsiväylän siirtoon liittyvät rakennustyöt kesäkuussa 2020. Marraskuussa 2020 kaupunki aloitti Kivenlahden metrokeskuksen katujen rakentamisen.  Myös Kiviruukin alueen kehittymisestä löytyy lisätietoja Espoon kaupungin sivuilta.

Kivenlahden aseman rakennusurakan yhteystiedot:

Työmaatukikohdan osoite: Kivenlahdentie 15-17
Työmaan päivystävä puhelin: 050 402 3044
Petri Mälkiä (Skanska Infra Oy): petri.malkia(at)skanska.fi, 050 370 4728

Työmaan muut osoitteet:

Kivenlahden huoltotunneli: Kivenlahdentie 17, 02320 Espoo
Kivenlahdentien sisäänkäynti: Kivenlahdentie 17, 02320 Espoo
Kivenlahdentorin sisäänkäynti: Kivenlahdentie 18, 02320 Espoo

Lisätietoja työmaasta:
Länsimetron palautepuhelin (ma-pe klo 9-13): 050 377 3700

Ympäristökeskuksen määrittelemät työskentelyajat (pdf)

Maaliskuussa 2021 Kivenlahden asemalla tehdään rakennus- ja asennustöiden viimeistelyä. Asemalla tehdään julkisivutöitä ja asemalaiturin asennukset ovat pääosin valmiit. Kivenlahteen tuleva Kalle Mustosen Kulkijat-veistos on asennettu asemalaiturille maaliskuun alussa.  Käynnissä on mm. vedeneristystöitä, maanrakennustöitä betonitunnelin osalla, lasiasennuksia, kyltti- ja tarra-asennukset, betonitunnelin valutyöt ja palokatotyöt. Testaaminen on alkanut Kivenlahden asemalla pistetestauksin.

Elokuussa 2020 HSL eli Helsingin seudun liikenne käynnisti bussilinjojen, liityntälinjojen, aikataulujen ja pysäkkien suunnittelun eteläiseen Espooseen silmällä pitäen Matinkylä–Kivenlahti-osuuden valmistumista vuonna 2023. Lisätietoja suunnittelusta HSL:n Metro Kivenlahteen-sivustolla.

Kuvapankista (Flickr) pääset kurkistamaan mille työmaalla näyttää ja miten rakentaminen etenee. Päivitämme kuvia työn edetessä.

Metrotunnelissa on noin 600 metrin välein maan pinnalle ulottuva poistumistie-, savunpoisto-, paineentasaus- ja ilmanvaihtokuilu. Asemilla on omia kuiluja. Lue lisää kuiluista.

Lue, miten metroa tehdään asukkaiden ja luonnon ehdoilla.