Kivenlahti

Kivenlahden aseman rakennusurakka alkoi elokuussa 2018, ja louhinnat loppuivat myös elokuussa 2018. Rakennusurakan toteuttaa Skanska Infra Oy. Lisätietoja Kivenlahden aseman arkkitehtuurista ja taiteesta.

Työmaalla käynnissä

Asemalla ovat käynnissä elementtiasennukset, paikallavalutyöt, maalaustyöt, maanrakennustyöt sekä maan päällä että tunnelissa, pinnoitustyöt, teräsrakennetyöt, palokatkotyöt ja -kotelointi, sekä laiturialueen teräsrakenteen teko.

Asemalla ovat käynnistyneet myös talotekniikan työt; käynnissä ovat ilmanvaihdon runkoasennukset, sprinkerien palovesiasennukset, kaapelihyllyjen asennukset, lämpö-,vesi- ja jäähdytysrunkolinjojen teko, sprinkerien runkoasennukset, ilmanvaihdon kanttikanavien asentaminen, palopeltien asentaminen, kaapelijohdotukset sekä palopostien teko ja valaisimien asennus. Lue lisää taloteknisistä töistä.

Matinkylä-Kivenlahti-osuus on valmis, kun se luovutetaan liikennettä operoivan HKL:n käyttöön.  Aikataulusta ja koko hankkeesta kokonaisuutena lisätietoa Rakentaminen -osiossa. 

Kivenlahden aseman rakennusurakan yhteystiedot:

Työmaatukikohdan osoite: Kivenlahdentie 15-17
Työmaan päivystävä puhelin: 050 402 3044
Petri Mälkiä (Skanska Infra Oy): petri.malkia(at)skanska.fi, 050 370 4728

Työmaan muut osoitteet:

Kivenlahden huoltotunneli: Kivenlahdentie 17, 02320 Espoo
Kivenlahdentien sisäänkäynti: Kivenlahdentie 17, 02320 Espoo
Kivenlahdentorin sisäänkäynti: Kivenlahdentie 18, 02320 Espoo

Lisätietoja työmaasta: Länsimetron palautepuhelin (ma-pe klo 9-15): 050 377 3700

Mitä kuilut ovat? Asemien kuilut rakennetaan ratalinjan rakennusurakassa. Kuilujen ja asemien sijainnit löytyvät länsimetron seurantapalvelusta.

Ympäristökeskuksen määrittelemät työskentelyajat

Kartta Kivenlahden metroasemasta ja työmaa-alueista

Kuva suurempana