Urheilupuisto

Tietoa metron ja asemien käyttäjille

Metron käyttäjänä löydät matkustamiseen liittyvät palvelut, kuten liput, aikataulutiedot, liityntäliikenneinformaation, Reittioppaan ja asiaskaspalvelun HSL:n sivuilta. HSL suunnittelee ja hankkii toiminta-alueensa joukkoliikenteen.

 

HSL logo

Sijainti

Urheilupuiston metroasema sijaitsee Espoossa Tapiolan ja Niittykummun välissä Niittymaalla, Jousenpuiston pohjoisreunassa, urheilupuiston eteläpuolella osoitteessa Jousenpuistonkatu 2.

Metroasemalla on kaksi sisäänkäyntiä: läntinen ja itäinen sisäänkäynti. Läntinen sisäänkäynti oli matkustajien käytössä metroliikenteen alkaessa vuonna 2017.  Itäinen sisäänkäynti avautui matkustajille helmikuussa 2020. Metroasema ja sen sisäänkäynnit ovat esteettömiä.

Lisäksi metroasemaan kuuluu tekniikkarakennuksia.

Aseman tarina

Länsimetro on rakennuttanut Urheilupuiston metroaseman. Metroasema otetiin käyttöön marraskuussa vuonna 2017, kun metroliikenne Ruoholahti-Matinkylä-osuudella alkoi. Rakennusurakan toteutti NCC Rakennus Oy. Lisätietoa Ruoholahti-Matinkylä-osuuden rakentamisesta.

Urheilupuiston metroaseman teemoja ovat energisyys, liike, nuoruus, voima, kasvu ja värikkyys. Aseman suunnittelusta vastaa arkkitehtitoimisto HKP Oy.

Tutustu energiseen Urheilupuistoon.

Tapiolan urheilupuiston alueen kehittyminen

Tapiolan urheilupuiston alue on kuntoilun ja huippu-urheilun keskittymä, joka sopii kaikille urheilumielisille ja penkkiurheilijoille. Laajaan kattaukseen kuuluu naisten ja miesten koripallon SM-sarjaa, miesten salibandyliigaa, jääkiekon Mestistä, jalkapallon Veikkausliigaa, huippuvoimistelua sekä taitoluistelua. Suunnitteilla on uuden jalkapallostadionin rakentaminen. Näyttelykeskus WeeGee sijaitsee aivan kulman takana.

Urheilupuiston asema

Urheilupuiston metroaseman metrolaituri

Urheilupuisto, lippuhalli

Urheilupuiston metroaseman lippuhalli

Urheilupuiston asema ulkoa

Urheilupuiston metroasema ulkoa

Urheilupuisto, liukuportaat

Urheilupuiston metroaseman liukuportaat