Koivusaari

Tietoa metron ja asemien käyttäjille

Metron käyttäjänä löydät matkustamiseen liittyvät palvelut, kuten liput, aikataulutiedot, liityntäliikenneinformaation, Reittioppaan ja asiaskaspalvelun HSL:n sivuilta. HSL suunnittelee ja hankkii toiminta-alueensa joukkoliikenteen.

 

HSL logo

Sijainti

Koivusaaren metroasema on toinen Helsingissä sijaitsevista Länsimetron omistamista metroasema. Metroasema sijaitsee Lauttasaaren ja Koivusaaren välissä, Länsiväylän eteläpuolella osoitteessa Sotkatie 11.

Asema palvelee samanaikaisesti kahta kaupunginosaa, tulevaa Koivusaarta ja Lauttasaarta. Matkustajien käytössä on yksi sisäänkäynti, joka sijaitsee Lauttasaaren puolella. Asemalle on rakennettu valmiiksi myös toinen sisäänkäynti Koivusaaren puolella. Tämä sisäänkäynti otetaan käyttöön, kun Koivusaaren alue on kehittynyt. Metroasema ja sen sisäänkäynnit ovat esteettömiä.

Koivusaaren asema on tiettävästi maailman ainoa merenalainen metroasema. Laiturialueelta lippuhalliin kuljetaan Suomen toiseksi pisimpiä liukuportaita pitkin: runko huomioiden koko pituus on 76,1 metriä.

Lisäksi metroasemaan kuuluu tekniikkarakennuksia.

Aseman tarina

Länsimetro on rakennuttanut Koivusaaren metroaseman. Metroasema otettiin käyttöön marraskuussa vuonna 2017, kun metroliikenne Ruoholahti-Matinkylä-osuudella alkoi. Rakennusurakan toteutti SRV Rakennus Oy. Lisätietoa Ruoholahti-Matinkylä-osuuden rakentamisesta.

Koivusaaren aseman arkkitehtisuunnittelun teemana on meri ja vesi. Aseman suunnittelusta vastaa arkkitehtitoimisto Helin & Co Oy.

Tutustu merelliseen Koivusaareen.

Koivusaaren alueen kehittyminen

Koivusaareen suunnitellaan uutta kaupunginosaa, jossa yhdistyvät merellinen ympäristö, saaristomaisema ja tehokas joukkoliikenne. Koivusaaresta suunnitellaan noin 5 000 asukkaan ja runsaan 4 000 työpaikan kaupunginosaa. Kaikista asunnoista olisi enintään 600 metrin matka metroasemalle. Metrolla pääsee muutamassa minuutissa Helsingin keskustaan, Tapiolaan, Otaniemen kampukselle tai vaikkapa Keilaniemen työpaikka-alueelle.

Uutta Helsinkiä: Koivusaari

Koivusaari, asemalaituri

Koivusaaren metroaseman asemalaituri

Koivusaari, liukuportaat

Koivusaaren metroaseman liukuportaat

Koivusaaren asema ulkoa

Koivusaaren metroasema ulkoa

Koivusaari, liukuportaat

Koivusaaren metroaseman liukuportaat