Saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee Länsimetro Oy:n verkkopalveluja www.lansimetro.fi ja blogia www.lansimetro.fi/blogi  sekä selaimen uutiskirjettä. Saavutettavuusseloste on päivitetty 7.6.2021. Verkkopalveluja koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia.

Tässä selosteessa kerrotaan, mitä puutteita sivuston saavutettavuudessa on, ja miten voit antaa meille palautetta palvelun saavutettavuudesta.

Palvelun saavutettavuuden on arvioinut ulkopuolinen asiantuntijaorganisaatio, Verkkovaraani.

Digipalvelujen saavutettavuuden tila

Nämä verkkopalvelut täyttävät saavutettavuusvaatimukset osittain. Sivustoilla on alla lueteltuja tiedossa olevia saavutettavuuspuutteita, joita korjaamme vuoden 2021 aikana. Teemme jatkuvasti työtä saavutettavuuden varmistamiseksi ja kiinnitämme siihen huomiota kaikessa sivustojen sisältö- ja ylläpitotyössä.

Palvelut, jotka eivät kuulu lainsäädännön piiriin

Seuraavat ennen 23.9.2019 arkistoidut verkkosivuston sisällöt eivät kuulu lainsäädännön piiriin ja eivät siten ole kaikilta osin saavutettavia:

  • Ennen 23.9.2019 julkaistut blogitekstit
  • Ennen 23.9.2019 julkaistut uutiskirjeet

Sisällöt ja toiminnot, jotka eivät ole vielä saavutettavia

Multimedian saavutettavuus

Eri asemia esittelevistä videoista puuttuu kuvailutulkkaus.

Saavutettavuusvaatimukset, jotka eivät täyty: 1.2.1, 1.2.2, 1.2.3, 1.2.5

Näppäimistön ja ruudunlukukäytön saavutettavuushaasteet

Näppäimistön ja ruudunlukukäytön merkittävimmät haasteet liittyvät seuraaviin kohtiin: 1) PDF-tiedostojen saavutettavuus 2) Kun näppäimistöllä klikkaa somesyötteessä linkkiä “lataa lisää”, esiin tulee kyllä lisää syötteitä, mutta tabulaattori ei ohjaa seuraavaksi niihin, vaan sivun oikean reunan linkkeihin

Saavutettavuusvaatimukset, jotka eivät täyty: 1.3.1, 1.3.2, 1.3.5, 2.1.1, 2.4.3, 2.4.7, 4.1.2, 4.1.3

PDF-tiedostojen saavutettavuus

PDF-tiedostoina olevat Länsimetro-lehdet eivät ole lainkaan saavutettavissa ruudunlukijoilla. Karttatiedostoista (Lauttasaari ja Kaitaan työmaa) ruudunlukijat lukevat pääosan sisällöstä, mutta epäloogisessa järjestyksessä niin, että viesti ei ole saavutettava.

Kartat eivät kuulu lain piiriin, mutta niissä oleva olennainen opastukseen tarkoitettu sisältö tulisi kuitenkin olla tarjolla sivustolla myös saavutettavassa muodossa. Nyt PDF:ää vastaavaa sisältöä ei kokonaisuudessaan löydy sivuilta Lauttasaari tai Kaitaa.

Saavutettavuusvaatimukset, jotka eivät täyty: 1.3.1, 1.3.2, 2.1.1

Yhteystiedot saavutettavuuspuutteista ilmoittamiseksi

Jos havaitsit sivustolla muita kuin tässä selosteessa mainittuja saavutettavuuspuutteita, voit ilmoittaa niistä meille palautelomakkeella.

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla muita kuin tässä selosteessa mainittuja saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää.

Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus@avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000