Siemens toimittaa paloilmoitinjärjestelmät Länsimetron kakkosvaiheelle

Länsimetron Matinkylä-Kivenlahti-osuuden paloilmoitinjärjestelmät toimittaa Siemens. Projekti alkaa välittömästi töiden suunnittelulla. Ensimmäiset toimitukset työmaille tehdään vuoden kuluttua. Sopimuksen arvo on 4,4 miljoonaa euroa.

Siemensin toimitus sisältää paloilmoitinjärjestelmät, ratatunneleiden linjalämpöilmaisujärjestelmät sekä näiden käyttöliittymät asemille.

”Länsimetro on yksi maailman turvallisimmista metroista. Suuri osa länsimetron 52:sta eri järjestelmästä liittyy erityisesti poikkeustilanteiden, kuten tulipalon, aikaiseen turvallisuuteen. Siemensin ratkaisu täytti järjestelmälle asetetut tiukat tekniset vaatimukset. Siemens on lisäksi kokenut ja osaava toimija”, kertoo tekninen johtaja Raimo Kaunismäki Länsimetro Oy:stä.

Nyt toimitettavat järjestelmät yhdistetään aikaisemmin toimitettuun paloilmoitusjärjestelmien valvomokokonaisuuteen, jonka jälkeen koko metron, paloilmoitusjärjestelmät muodostavat yhden selkeän kokonaisuuden. Järjestelmät kattavat kaikki rakenteilla olevat viisi uutta asemaa.

”Sopimus on hieno luottamuksen osoitus hyvin hoidetusta projektista ja erinomainen jatke Länsimetron ensimmäiselle vaiheelle”, sanoo avainasiakaspäällikkö Jari Salminen Siemens Osakeyhtiöstä.

Länsimetron kakkosvaiheen arvioitu valmistumisaika on 2023. Louhintavaihe päättyi 2018 ja se alitti budjetin 14 miljoonalla. Ratalinjalla ja viidellä asemalla on siirrytty louhinnasta rakentamisvaiheeseen, joka etenee suunnitelman mukaan. Sammalvuoren varikolla ovat jo käynnissä talotekniikkatyöt.

Vuoteen 2022 asti asemilla ja ratalinjalla rakennetaan, ja sen jälkeen siirrytään käyttöönottovaiheeseen, johon kuuluvat urakoiden vastaanotot, laaja testausvaihe sekä viranomaishyväksynnät. Länsimetron osalta metro on valmis, kun se luovutetaan operaattorin käyttöön liikenteen aloittamisen valmisteluja varten.

Lisätietoja:
Länsimetro Oy, tekninen johtaja Raimo Kaunismäki, puh.  050 390 6670, raimo.kaunismaki(at)lansimetro.fi

Siemens Osakeyhtiö, avainasiakaspäällikkö Jari Salminen, puh. 358 50 469 5192, jari.salminen(@)siemens.com