Suunnitteluun uusi projekti-insinööri: ”Ainutkertainen mahdollisuus osallistua tällaiseen projektiin”

Juha Hakulinen (energiatekniikan DI) on aloittanut projekti-insinöörinä Länsimetro-projektin suunnittelunohjauksessa. Projekti-insinöörinä Hakulisen työhön kuuluu mm. avustaminen Espoonlahden, Kivenlahden ja Kaitaan asemien suunnittelun ohjauksessa ja liittyvien hankkeiden koordinoinnissa. Lisäksi hän avustaa kohteiden suunnittelukustannusten ja suunnitelmatarveaikataulujen seurannassa.

Aiemmin Hakulinen on työskennellyt teollisuuden investointiprojekteissa mm. Neste Jacobsilla ja Sweco Industrylla. Hänellä on kokemusta myös jälleenrakentamisesta ja laajennusprojekteista.

”Metroprojekti kiinnosti minua, koska tämä on minulle uutta ja saan arvokasta kokemusta. Voisikin sanoa, että tämä on ainutkertainen mahdollisuus osallistua tällaiseen projektiin. Tämä on kiinnostavaa ja vastuullista työtä, kun tehtävänä on rakentaa metro, joka kuljettaa paljon ihmisiä ja sen täytyy olla luotettava”, sanoo Hakulinen.

”Metron rakentamiseen kuuluvat luonnollisesti ympäristöarvot ja energiatehokkuus. Junien sähkömoottorit, asemien ilmanvaihto, liukuportaiden moottorit muutamia mainitakseni tarvitsevat energiaa toimiakseen. Metrotunneleissa on ilman virtauksia ja lämmönsiirtoa eri aineiden välillä – energia on läsnä jokaisessa vaiheessa”, Hakulinen lisää.

Suunnittelun projekti-insinöörinä Hakulisen työpäivät kuluvat pääosin Länsimetron bigroomissa.

”Ihmiset ovat olleet todella mukavia ensimmäisistä päivistä lähtien. Pian pääsen myös työmaalle,” Hakulinen sanoo.