Länsimetron louhinnat jatkuvat Maakravunkujan läheisyydessä elokuuhun

Länsimetron kakkosvaiheen työt ovat käynnissä Maakravunkuja 1:n läheisyydessä. Tähän saakka Maakravunkuja 1:n alla on louhittu liityntäraidetta, joka yhdistää Sammalvuoren varikon Espoonlahden tunneliosuuteen.

Viikolla 23 Sammalvuoren työmaan suurimmat louhinnat saadaan päätökseen Maakravunkujan läheisyydessä. Varikon louhintoja tehdään tämän jälkeen Länsiväylän pohjoispuolella, ja kokonaisuudessaan ne valmistuvat lokakuussa 2017.

Sammalvuoren louhintojen jälkeen louhintatöihin on luvassa pieni tauko, kunnes Espoonlahden työmaa aloittaa omat louhintansa puhkaistakseen yhteyden varikon tunneleihin. Nämä työt jatkuvat arviolta juhannukselta elokuuhun loppuun.

Työmailla tehdään louhintojen lisäksi tunnelien lujitustoimenpiteinä pultitusta ja ruiskubetonointia. Näistä työvaiheista ei aiheudu asukkailla merkittävää haittaa. Lisäksi päiväsaikaan tehdään porauksia. Louheen lastaus ja kuljetus Sammalvuoren työmaalta Nöykkiönkatua pitkin ovat mahdollisia myös yöaikaan ympäristökeskuksen myöntämän meluluvan mukaisesti.

Länsimetron seurantapalvelusta voi tarkastaa louhintojen etenemisen.  Jo louhitut tunnelit on kuvattu vihreällä värillä.

Lisätietoja

Länsimetron palautepuhelin (ma-pe klo 9-15): 050 377 3700

Sammalvuoren varikon työmaan päivystävä puhelin: 050 343 7233

Espoonlahden työmaan päivystävä puhelin: 040 637 5377