Tarkastusraiteen ja junien yösäilön muutostyöt valmistuivat Matinkylän aseman länsipuolella

Metron nykyisen läntisen pääteaseman Matinkylän länsipuolella olevan tarkastusraiteen ja junien yösäilön muutostyöt valmistuivat aikataulun mukaisesti heinäkuun lopulla. Työt käynnistyivät toukokuussa 2022. Muutostyöt liittyivät siihen, että metroliikenteen jatkuessa Matinkylästä Kivenlahteen kyseisen tilan käyttö metrojunien huolto- ja säilytysalueena päättyy, ja alue tulee olemaan metroliikenteen käytössä. Muutostöissä urakoitsijana toimi GRK Infra Oy.

Viiden metroaseman (Finnoo, Kaitaa, Soukka, Kivenlahti ja Espoonlahti) ja ratalinjan rakennusurakat päättyivät perjantaina 13.5.2022. Sammalvuoren metrovarikon rakennusurakka päättyi jo vuonna 2020.

Touko-heinäkuussa 2022 Länsimetro-projektissa tehtiin metron nykyisen läntisen pääteaseman Matinkylän länsipuolella olevan tarkastusraiteen ja junien yösäilön muutostöitä. Kuva: P. Salmi.

Länsimetron Matinkylä–Kivenlahti-osuuden rakentamisessa jäljellä olevat työt on aikataulutettu siten, että Länsimetro Oy luovuttaa Matinkylä–Kivenlahti-osuuden Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy:lle syksyn 2022 aikana. Samalla päättyy Suomen suurin infra-, talotekniikka- ja automaatioprojekti. Projektissa on parhaillaan käynnissä mm. rakentamiseen liittyvien dokumenttien tarkistuksia ja muita viimeistelytöitä. Osuudella tehdään myös koeajoja ja viimeinen koeajojakso on elo–syyskuun taitteessa. Rakentamisen etenemistä on voinut seurata verkossa. Rakentamisen kokonaisvalmius on tällä hetkellä 99,9 %. HSL päättää matkustajaliikenteen aloittamisesta. Länsimetro Oy:ssä valmistaudutaan parhaillaan siirtymään rakentamisvaiheesta mittavan kiinteistöomaisuuden omistamisvaiheeseen.