Siemens Mobility toimittaa Matinkylä-Kivenlahti-osuuden sähkönsyöttöasemat

Siemens Mobility toimittaa Matinkylä-Kivenlahti-osuuden sähkönsyöttöasemat. Toimituksen arvo on n. 5 miljoonaa euroa.

Siemens Mobility Oy:n ja Electric Power Finland Oy:n muodostama konsortio toimittaa Länsimetron kakkosvaiheen viidelle asemalle sekä Sammalvuoren metrovarikolle sähkönsyöttöasemat. Syöttöasemien kautta saadaan sähkö radan virtakiskoon.

”Sähkönsyöttöasemien toimitus on yksi 24:stä läpi linjan ulottuvasta sivu-urakasta. Jokainen yksittäinen sivu-urakka on tärkeä kokonaisuuden kannalta. Olemme tyytyväisiä saadessamme kokeneen toimijan tähänkin urakkaan”, kertoo tekninen johtaja Raimo Kaunismäki Länsimetro oy:stä.

Ensimmäiset toimitukset alkavat toukokuussa 2019. Urakka valmistuu 2021 kesään mennessä.

”Sopimus on erinomainen jatke Länsimetron ensimmäiselle vaiheelle, johon Siemens toimitti myös tasavirtasähkönsyöttöasemat. Siemensillä on vahva tausta ja kokemus sähköasemista junaliikenneinfrassa”, sanoo myyntipäällikkö Jari Jokitöyrä Siemens Mobility oy:stä.

Länsimetron kakkosvaiheen arvioitu valmistumisaika on 2023. Louhinnat saatiin päätökseen viime vuonna. Ratalinjalla ja viidellä asemalla on siirrytty rakentamisvaiheeseen, joka etenee suunnitelman mukaan. Sammalvuoren varikolla ovat jo käynnissä talotekniikkatyöt.

Vuoteen 2022 asti asemilla ja ratalinjalla rakennetaan, ja sen jälkeen siirrytään käyttöönottovaiheeseen, johon kuuluvat urakoiden vastaanotot, laaja testausvaihe sekä viranomaishyväksynnät. Länsimetron osalta metro on valmis, kun se luovutetaan operaattorin käyttöön liikenteen aloittamisen valmisteluja varten.

Lisätietoa:
Länsimetro oy, tekninen johtaja Raimo Kaunismäki, raimo.kaunismaki(at)lansimetro.fi puh.  050 390 6670