Netel toteuttaa länsimetron kakkosvaiheen GSM,- VIRVE- ja WLAN-järjestelmäurakan

Netel Oy on voittanut Länsimetron Matinkylä-Kivenlahti-osuuden GSM-, VIRVE-, ja WLAN -järjestelmäurakan. Sopimuksen arvo on noin 2.2 miljoonaa euroa.

Projektissa toteutetaan antenniverkot palvelemaan kaupallisia operaattoreita, viranomaisverkkoa sekä kaupungin WLAN-verkkoa. Radioverkkourakkaan kuuluvat asennukset ja pääosa materiaaleista. Asennukset tehdään rinnakkaisiin metrotunneleihin seitsemän kilometrin osuudelle, viidelle uudelle asemalle sekä huoltotunneleihin.

”Netel oy oli mukana jo Länsimetron Ruoholahti-Matinkylä-osuuden rakentamisessa. He ovat osoittaneet kykynsä rakentaa laadukas lopputulos haastavissa olosuhteissa”, toteaa Länsimetro oy:n tekninen johtaja Raimo Kaunismäki.

Nyt alkava järjestelmäurakka on yksi 24:stä läpi linjan ulottuvasta sivu-urakasta. Työt alkavat välittömästi, ja ne valmistuvat vuoden 2021 kesään mennessä.

”Länsimetron kakkosvaihe on erittäin tärkeä hanke meille, ja se vahvistaa entisestään Netel Oy:n markkinaosuutta sisäverkkojen suunnittelussa ja rakentamisessa”, kertoo toimitusjohtaja Ari Asikainen Netel oy:stä.

Länsimetron kakkosvaiheen arvioitu valmistumisaika on 2023. Louhinnat saatiin päätökseen viime vuonna. Ratalinjalla ja viidellä asemalla on siirrytty rakentamisvaiheeseen, joka etenee suunnitelman mukaan. Sammalvuoren varikolla ovat jo käynnissä talotekniikkatyöt.

Vuoteen 2022 asti asemilla ja ratalinjalla rakennetaan, ja sen jälkeen siirrytään käyttöönottovaiheeseen, johon kuuluvat urakoiden vastaanotot, laaja testausvaihe sekä viranomaishyväksynnät. Länsimetron osalta metro on valmis, kun se luovutetaan operaattorin käyttöön liikenteen aloittamisen valmisteluja varten.

Lisätietoa:
Länsimetro oy, tekninen johtaja Raimo Kaunismäki, raimo.kaunismaki(at)lansimetro.fi puh.  050 390 6670

Netel oy, toimitusjohtaja Ari Asikainen, ari.asikainen(at)netel.fi, puh. 050 3676755