Opettajantien kuilulle levitetty vaimennustoimenpiteinä kumimattoja

Länsimetron Espoonlahden työmaalla sijaitsevalla Opettajantien kuilulla on puhkaistu yhteys maanpinnalle. Tämä tarkoittaa sitä, että alhaalla tunnelissa tehtävät työt kuuluvat aiempaa helpommin maan päälle.

”Äänet kantautuvat nyt eri lailla, kun kuilu on avoinna, ja myös räjähdyskaasua voi olla näkyvissä”, sanoo Espoonlahden työmaata valvova Irina Juppi.

Tunnelista kantautuvaa ääntä on vaimennettu kuilun päälle asetetuilla raskailla kumimatoilla. Jos aikaisemmasta poikkeavaa ääntä tai räjäytystöistä aiheutuvaa räjähdyskaasua kuitenkin havaitsee, ei ole syytä huoleen. Tunnelissa tehdään normaaleja metrolouhintaan liittyviä töitä: louhintaa ja salaojitusta. Espoonlahdenkadun sisäänkäynnillä on käynnissä louhintapalkin teko.

Opettajantien kuilulla ei vielä ole käynnissä varsinaiseen kuiluun liittyviä maanpäällisiä töitä. Viikosta 31 alkaen kuilulla tehdään kanaalilouhintaa. Kuilun lujitustyöt käynnistyvät elokuun puolessa välissä ja jatkuvat arviolta puolitoista kuukautta. Lisäksi kuilun alapäässä tehdään pohjan louhintatöitä.

Lisää tietoa kuiluista, kuilurakennuksista ja niiden tarkoituksesta

Lisätietoja: Länsimetron palautepuhelin (ma-pe klo 9-15): 050 377 3700