Mesvac toimittaa kakkosvaiheen paloliukuovet ja palorullaovet

Matinkylä-Kivenlahti-osuuden paloliukuovien ja palorullaovien toimittajaksi on valittu Mesvac Oy. Paloliukuovien hinta on 2,4 miljoonaa euroa ja palorullaovien 2,7 miljoonaa euroa.

Länsimetrosta rakennetaan yhtä maailman turvallisimmista metroista. Metron turvallisuus poikkeustilanteissa on varmistettu mm.  palo-osastoinneilla, savusuluilla, paloilmoitinjärjestelmällä, videovalvontajärjestelmällä ja hätäkuulutusjärjestelmällä. Poikkeustilanteiden hoitamiseen tarvitaan myös testattuja paloliukuovia ja palorullaovia, jotka osastoivat tiloja paloilta suojatuiksi tulipalon sattuessa. Paloliukuovia osuudella asennetaan 45 kpl ja palorullaovia 33 kpl. Työhön kuuluu ovien asentaminen ja testaaminen.

– Paloliukuovien ja palorullaovien kilpailutus on osa sivu-urakoiden hankintaa. Sivu-urakoita on hankkeessa yhteensä 24. Molemmilta ovityypeiltä vaaditaan EI 120 paloluokkaa ja 1,3 kN/m2 paineenkestävyyttä, kertoo Länsimetro Oy:n tekninen johtaja Raimo Kaunismäki.

Ovien asennus aloitetaan kesällä 2019.

– Kun vastataan tuhansien matkustajien turvallisuudesta, ei ole varaa kompromisseihin. Meillä on testatut tuotteet, erikoisosaaminen ja pitkä kokemus myös maanalaisesta rakentamisesta, kertoo yli 40 vuotta toimineen Mesvac Oy:n toimitusjohtaja Kent Silvan.

Koko hankkeen tarkennettu kustannusarvio on 1 159 miljoonaa euroa. Tavoitteena on, että seitsemän kilometrin osuus, viisi asemaa ja varikko luovutetaan operaattori HKL:n käyttöön vuoden 2023 aikana.