Mari Mannila hallintojohtajaksi vahvistamaan Länsimetro Oy:n organisaatiota

Mari Mannila (VT, OTM) on aloittanut hallintojohtajana Länsimetro Oy:ssä.

Mannilan toimenkuva on Länsimetrossa uusi. Hän vahvistaa Länsimetron omistamiseen ja kehittämiseen liittyvää organisaatiota. Länsimetro Oy:n tehtävänä on rakentaa, omistaa, ylläpitää ja kehittää Länsimetron metrojärjestelmää, rataa ja asemia Ruoholahdesta länteen. Metrojärjestelmän ja infran omistajana Länsimetro Oy varmistaa, että länsimetron metrojärjestelmä asemineen on turvallinen matkustamisympäristö koko elinkaarensa ajan. Rakentamisprojektin päättyessä Länsimetro Oy vastaa noin 2,5 miljardin euron infraomaisuudesta.

Mannilan tehtäviin kuuluvat yhtiön hallintoon liittyvät tehtävät, Länsimetro Oy:n lupa-asiat ja hankinnat sekä yhtiön sisäisten prosessien, kuten dokumentaationhallinnan ja sisäisten toimintaohjeiden kehittäminen. Työnkuvaan kuuluu myös osallistuminen useisiin yhteistyöryhmiin, Länsimetro Oy:n tytäryhtiöiden hallintoon ja hallituksen kokousten valmisteluun.

Mannilan tausta on asianajomaailmassa, jossa hän työskenteli yli 10 vuotta. Hänellä on myös varatuomarin pätevyys. Aiemmissa töissään hän on perehtynyt mm. riidanratkaisuun, sopimuksiin ja yhtiöoikeuteen, yritys- ja kiinteistökauppoihin sekä rakennuslupa- ja kaavoitusasioihin.

”Uskon, että juristin tausta antaa hyvät lähtökohdat tähän työhön. Olen ihminen, jolla pysyvät langat käsissä ja joka osaa hallita suuriakin kokonaisuuksia. Aiemmat työkokemukseni ovat myös tehneet rakennus- ja kiinteistömaailmaa tutuksi”, Mannila sanoo.

Opiskellessaan Helsingin yliopiston oikeustieteellisessä tiedekunnassa Mannila ajatteli, että hankkisi ensin kokemusta asianajotoimistosta ja siirtyisi sen jälkeen yrityslakimieheksi tai hallintotehtäviin.

”Vastaavissa töissä hallintopäällikköinä tai -johtajina on paljon juristeja. Itselleni tämä on uudenlainen ympäristö, ja odotan, että saan oppia lisää yhtiön toiminnasta. Länsimetro on ajankohtainen ja kiinnostava projekti. Kukaan ei ole tehnyt täysin samaa työtä ennen, joten tylsistyminen ei ainakaan uhkaa”, Mannila sanoo.

Mannila on nyt ollut töissä Länsimetrolla pari viikkoa, ja hän on iloinen saamastaan vastaanotosta.

”Länsimetrolle oli helppo tulla, työyhteisö otti hyvin vastaan. Hetkeäkään ei ole ollut ulkopuolinen olo, kuten voisi olla täysin uuteen hypätessä. Alku vaikuttaa oikein lupaavalta”, Mannila sanoo.

Lisää Länsimetro Oy:stä