Matinkylän bussiterminaalin lasiseinä valmistunut

Matinkylän metroaseman bussiterminaalitasolle rakennettava lasiseinä on valmistunut. Lasiseinä rakennettiin maalis-toukokuussa bussiterminaalin K-Marketin ja R-kioskin väliselle alueelle parantamaan kauppakeskuksen yrittäjien ja asiakkaiden viihtyvyyttä.

”Lopputulos näyttää siltä kuin pitääkin, se sopii hyvin tähän tilaan”, toteaa töitä Länsimetron puolesta valvonut Perttu Tavia.

Lasiseinän suunnitteli arkkitehtitoimisto HKP Oy, joka on suunnitellut myös Urheilupuiston, Niittykummun ja Matinkylän metroasemat sekä Matinkylän bussiterminaalin.

Seinä rakennettiin vilkkaaseen liikenteen solmukohtaan, jossa sijaitsevat metron sisäänkäynti sekä kulku bussiterminaaliin ja bussiterminaalitason liikkeisiin.

”Yhteistyö sekä kauppakeskuksen, yrittäjien että asiakkaiden kanssa sujui hyvin. Jos kehitysehdotuksia rakentamisen aikaisista järjestelyistä tuli, urakoitsija otti ne heti huomioon”, Tavia sanoo.

Lasiseinä eristää lämpöä varsinkin talvisaikaan ja lisää näin viihtyvyyttä bussiterminaalitasolla. Siihen rakennetut kolme liukuovea toimivat liiketunnistimilla, jotka avautuvat henkilön lähestyessä. Kaikista liukuovista voi kulkea molempiin suuntiin. Lisäksi lasiseinään rakennettiin kaksi tavallista kääntöovea.

Työt toteuttivat Hermanns Oy, Are Oy ja Rakennuspalvelu Heino.

Lisätietoja:

Länsimetron palautepuhelin (ma-pe klo 9-15): 050 377 3700
Perttu Tavia, Länsimetro-projekti, 050 378 5164
Jyrki Karihtala, Hermanns Oy, 0400 554 988