Lemminkäinen voitti Finnoon aseman ja ratalinjan louhintaurakan

Lemminkäinen Infra Oy voitti Finnoon aseman ja ratalinjan louhintaurakan. Työt alkavat maaliskuussa 2016 ja urakka valmistuu lokakuussa 2017. Kaupan arvo on noin 36 miljoonaa euroa. Urakkaan sisältyy Finnoon aseman ja ratatunneleiden louhinnan lisäksi uuden jätevesitunnelin louhinta. Uutta metrolinjaa louhitaan 1 380 metriä ja viemäritunneleita 771 metriä.

 

– Soukan ja Kivenlahden asemien ja ratalinjan louhinnat ovat käynnissä. Kaitaalla ja Finnoossa louhintaurakat ovat alkamassa kuin myös Sammalvuoren maanalaisella varikolla. Espoonlahden urakka alkaa myöhemmin keväällä, kertoo Länsimetro Oy:n toimitusjohtaja Matti Kokkinen.

Matinkylästä Kivenlahteen ulottuvan seitsemän kilometriä pitkän osuuden uudet asemat ovat Finnoo, Kaitaa, Soukka, Espoonlahti ja Kivenlahti. Sammalvuoreen louhitaan maanalainen varikko. Liikenteelle osuus avataan 2020. Liikenne Matinkylään alkaa 15.8.2016.

Lisätietoja:
Länsimetro Oy, toimitusjohtaja Matti Kokkinen, puh. 050 347 1558, matti.kokkinen(at)lansimetro.fi

Länsimetro Oy on Espoon ja Helsingin yhteisesti omistama yhtiö, jonka tehtävänä on länsimetron rakentaminen. Ruoholahti–Matinkylä -osuus avataan liikenteelle elokuussa 2016. Matinkylä–Kivenlahti -osuuden rakentaminen on käynnissä. Osuus valmistuu 2020.