Länsimetron rakentamista voi seurata netissä

Länsimetron internetsivuille on avattu uusi seurantapalvelu, jonka avulla kaikilla on mahdollisuus seurata ajantasaisesti louhintatöiden etenemistä tunneleissa. Linkki palveluun löytyy suoraan Länsimetron verkkopalvelun etusivulta.

Palvelusta näkyy uuden metroradan tarkka linjaus ja korkeusasema sekä asemien ja
poistumistiekuilujen paikat. Lisäksi palvelussa on nähtävillä työmaatukikohtien sijainti ja ajotunnelit, joiden kautta metron rakentaminen tapahtuu. Palvelun tuottaa SITO Tietotekniikka.

Kun louhinnat alkavat, karttaan piirtyy päivittäin tieto siitä, missä louhinta on parhaillaan käynnissä.

– Palveluun voi esimerkiksi syöttää oman osoitteensa ja katsoa, miten kaukana metron linjaus kulkee tai missä asemat sijaitsevat tarkasti. Louhintojen alettua palvelun avulla voi myös tarkkailla, missä kohdassa louhinta etenee, Länsimetro Oy:n projekti-insinööri Tero Palmu kertoo.

Ruoholahdessa louhinnan valmistelevat työt ovat jo käynnissä ja ensimmäiset räjäytykset
ammutaan tammikuussa 2010. Tällöin aloitetaan myös louhintojen päivitys nettiin.

Ruoholahden työt käynnistävät Länsimetron rakentamisen. Virallisia Länsimetron aloitusjuhlia vietetään tiistaina 24.11.2009 Ruoholahden metroraiteen vieressä, kauppakeskuksen kellarissa.

Lisätietoja

Tero Palmu, projekti-insinööri, puh. 046 877 3423
Hanna Malmivaara, viestintäpäällikkö, puh. 046 877 3392

 

Länsimetro

Länsimetro Oy on Ruoholahti-Matinkylän metrolinjan tekninen toteuttaja, joka rakennuttaa, omistaa, ylläpitää, huoltaa ja kehittää 13,9 kilometrin pituisen maanalaisen metrolinjan liikennettä palvelevia raiteita, tunneleita, asemarakennuksia, pysäköintitiloja ja muita sen toimintaa palvelevia rakennelmia ja laitteita. Länsimetroon tulee seitsemän uutta asemaa. Länsimetron rakentaminen on Espoon ja Helsingin kaupunkien yhteishanke. Länsimetron toimipiste sijaitsee Tapiolassa. www.lansimetro.fi