Länsimetron kaapelivarkaus vaikuttaa koeajoihin – testaukset jatkuvat suunnitellusti

Länsimetrossa perjantaina 31.3. havaittua kaapelivarkauden laajuutta tutkitaan parhaillaan ja rikosilmoitus tullaan jättämään poliisille.

Kaapelivarkauden takia tälle viikolle suunnitellut HKL:n koeajot ovat peruttu. Koeajot siirtyvät myöhempään ajankohtaan. Urheilupuiston, Niittykummun ja Matinkylän asemien ja ratalinjan testaukset sen sijaan jatkuvat suunnitellusti.

– Tällä hetkellä asemilla ja radalla testataan eri järjestelmiä. Kaapelivarkaus jo rakennetusta radan järjestelmästä paljastui omien tarkastusten yhteydessä. Kaapelivarkaus vaikuttaa suoraan koeajoihin ja sitä kautta käyttöönoton töihin, kertoo toimitusjohtaja Ville Saksi Länsimetro Oy:stä.

Koeajoja on ajettu joka toisella viikolla. Koeajojen aikana radalla ei voida tehdä muita töitä tai esimerkiksi testata järjestelmien toimintaa tulipalotilanteessa, jolloin radan sprinklerit aktivoidaan ja järjestelmien toimintaa testataan.

– Osa testeistä ja käynnissä olevista töistä on sellaisia, että niitä ei voi tehdä koeajojen aikana. Testeissä havaittuja puutteita korjataan kaiken aikaa. Varkauden takia töitä pitää aikatauluttaa uudelleen. Tavoitteena on varmistaa metron käyttövarmuus liikenteen alkaessa, Saksi jatkaa.

Lisätietoja:

Ville Saksi, toimitusjohtaja, Länsimetro Oy: 040 823 2086, ville.saksi(at)lansimetro.fi

Satu Linkola, viestintäjohtaja, Länsimetro Oy: 046 877 3392, satu.linkola(at)lansimetro.fi