Matias Johansson talousjohtajaksi

Matias Johansson on aloittanut Länsimetro Oy:n talousjohtajana. Matias vastaa Länsimetron rahoituksesta, talouden suunnittelusta ja raportoinnista sekä yhteyksistä rahoittajiin. Tärkeä osa tehtävää tulee olemaan kustannusohjauksen kehittäminen länsimetron toisella vaiheella Matinkylästä Kivenlahteen.

– Talousjohtajan tehtävänä on parantaa merkittävästi länsimetron talouden seurantaa ja raportointia omistajille. Tavoitteena on myös lisätä kustannusseurannan avoimuutta ja läpinäkyvyyttä, kertoo Länsimetro Oy:n toimitusjohtaja Ville Saksi.

Länsimetroa rakentavaa organisaatiota on alkuvuodesta vahvistettu seitsemällä asiantuntijalla. Kakkosvaiheen projektiorganisaatio muuttaa toukokuussa yhteisiin tiloihin Espoon Olariin lähelle Iso Omena kauppakeskusta.

– Ykkösvaiheelta saatu keskeinen oppi on, että yhteistyötä hankkeen eri osapuolten välillä on lisättävä ja tiedonkulkua parannettava. Muutto yhteisiin tiloihin on ehkä konkreettisin asia tiedonkulun parantamiseksi. Rekrytoinneilla varmistetaan, että projektiorganisaatiolla on riittävät resurssit viedä läpi näin isoa hanketta, joka on paitsi jättimäinen infrahanke, myös erittäin vaativa automaatio- ja talotekninen hanke vaikeissa logistisissa olosuhteissa maan alla, Ville Saksi jatkaa.

Lisätietoja: Ville Saksi, toimitusjohtaja, Länsimetro Oy, puh. 040 823 2086,  ville.saksi(at)lansimetro.fi