Pelastuslaitos harjoittelee Tapiolassa 10.4. ja 12.4. – savua aseman lähistöllä

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos harjoittelee tulipalon sammuttamista ja henkilöpelastusta maanantaina 10.4. Tapiolan asemalla.  Harjoitus alkaa klo 9:00 ja kestää arviolta klo 16:00 saakka. Harjoituksia jatketaan myös keskiviikkona 12.4. aamupäivällä.

Pelastusharjoitukset ovat osa länsimetron käyttöönottoa. Harjoitusten tavoitteena on harjoitella pelastamista länsimetron turvallisuusjärjestelmiä hyödyntäen. Samalla harjoitellaan eri tahojen, kuten pelastuslaitoksen, HKL:n metrovalvomon sekä muun henkilöstön, ensihoidon ja poliisin yhteistoimintaa.

Savunpoistojärjestelmien testaus edellyttää savun käyttöä, ja harjoitussavu kulkeutuu väistämättä myös maan pintaan harjoituspaikkojen läheisyydessä. Savusta ei tarvitse ilmoittaa hätäkeskukseen – varsinkin, jos kohteen vieressä on jo pelastuslaitoksen ajoneuvoja.

Aamupäivällä 10.4. savua voi olla havaittavissa Tapiontorin tienoilla, koska tällöin testataan Tapiolan itäistä savunpoistokuilua. Iltapäivällä savua voi puolestaan näkyä läntisen savunpoistokuilun ympäristössä Merituulentiellä ja Urheilupuiston metroaseman suunnalla. Keskiviikkona 12.4. savua voi nähdä Kelohongantien kuilun ympäristössä.

Osallistuvia pelastusyksiköitä on harjoituksen aikana paikalla runsaasti, joten metroaseman sisäänkäyntien ja kuilujen läheisyydessä liikkuminen voi olla hankalaa. Yleisöä pyydetäänkin välttämään turhaa liikkumista alueella harjoituksen aikana.

 

Lisätietoja:

Palomestari Kalle Ristola, Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos, puh 09 8162 8699, kalle.ristola@espoo.fi

Viestintäjohtaja Satu Linkola, Länsimetro Oy, puh. 046 877 3392, satu.linkola(at)lansimetro.fi