Länsimetro allekirjoitti hankintasopimuksen automatisoinnista

Länsimetro Oy on tänään allekirjoittanut hankintasopimuksen metron automatisoinnista välillä Ruoholahti-Matinkylä. Sopimus toteutettiin kolmikantasopimuksena, jonka osapuolet ovat HKL, Länsimetro Oy sekä järjestelmän toimittajana Siemens Transportation Systems SAS ja Siemens Oy.

Länsimetron tavoitteena on luoda korkealaatuinen ja aikaa kestävä metrojärjestelmä, jossa matkustajat voivat nauttia nopean joukkoliikennemuodon eduista turvallisesti ja sujuvasti. Suunnittelun lähtökohtina ovat olleet liikennöinnin automatisointi, uusimman teknologian käyttö sekä turvallisuutta edistävät ratkaisut.

Allekirjoitettu hankintasopimus kattaa automaattisen liikenteen ohjausjärjestelmän länsimetrossa. Ohjausjärjestelmä sisältää junien jatkuvan kulunvalvonnan, automaattiajon ja käytönohjausjärjestelmän sekä asetinlaitteet. Lisäksi se sisältää sisätilojen videovalvontajärjestelmän, junien hätäpuhelin- ja kuulutusjärjestelmän, junien sisätilojen paloilmoitinjärjestelmän, asemalaiturien matkustajainformaatiojärjestelmän ja laituriovet. Järjestelmä toimitetaan valmiiksi asennettuna, testattuna ja käyttöönotettuna.

Järjestelmän kokonaishinta Länsimetron osalta on lähes 43,7 miljoonaa euroa. Koko Länsimetron kustannusarvio on 713,6 miljoonaa euroa. Kustannusarvio on laadittu vuoden 2007 lokakuun hintatasossa.

Länsimetron rakentaminen alkaa Ruoholahdessa marraskuussa 2009. Koko linja Ruoholahdesta Matinkylään avataan samaan aikaan. Tavoitteena on, että länsimetro valmistuu syksyllä 2014.
Lisätietoa:
Länsimetron hallituksen puheenjohtaja Olavi Louko, puh. 0500 607 754
Länsimetron toimitusjohtaja Matti Kokkinen, puh. 050 347 1558

Länsimetro Oy
Länsimetro Oy on Ruoholahti-Matinkylän metrolinjan tekninen toteuttaja, joka rakennuttaa, omistaa, ylläpitää, huoltaa ja kehittää 13,9 kilometrin pituisen maanalaisen metrolinjan liikennettä palvelevia raiteita, tunneleita, asemarakennuksia, pysäköintitiloja ja muita sen toimintaa palvelevia rakennelmia ja laitteita. Länsimetroon tulee seitsemän uutta asemaa. Länsimetron rakentaminen on Espoon ja Helsingin kaupunkien yhteishanke. Länsimetron toimipiste sijaitsee Tapiolassa. www.lansimetro.fi