Hallinto-oikeus hylkäsi Espoon metrokaavoihin kohdistuneet valitukset

Helsingin hallinto-oikeus on hylännyt valitukset, jotka kohdistuivat Länsimetron Espoon maanalaisiin asemakaavoihin.

Valituksen kohteena olleilla asemakaavoilla on kaavoitettu maanalaiset tilat Jousenpuiston, Matinkylän, Keilaniemen, Otaniemen ja Tapiolan metrotunneleille sekä metroasemille ja niihin liittyville tiloille. Kaavoilla mahdollistetaan myös metrotunneleista maanpintaan nousevat yhteydet; metroasemien sisäänkäyntihallit ja -yhteydet sekä hätäpoistumistiet ja kuilut. Keilaniemen metrotunnelin kaavaan sisältyy myös maanalainen sähköasema. Otaniemen-Tapiolan metrotunnelin kaavaan sisältyvät lisäksi Tapiolan maanalainen keskuspysäköinti ja keskustatoimintojen huoltotunneli.

Hallinto-oikeus hylkäsi valitukset 14.10.2009 antamassaan päätöksessä.

Länsimetron rakentaminen alkaa Ruoholahdesta marraskuussa. Espoossa työt aloitetaan ensi vuoden alussa. Suunnittelu on ollut käynnissä tämän vuoden alusta.

– Espoossa työt käynnistyvät näillä näkymin ensimmäiseksi Tapiolassa, Otaniemessä ja Keilaniemessä, ehkä myös Matinkylässä. Ensimmäinen työvaihe on työtunnelien tekeminen. Tämän jälkeen käynnistyvät metrotunnelien ja asemien louhinnat, Länsimetro Oy:n toimitusjohtaja Matti Kokkinen kertoo.

Lisätietoa:
Länsimetron hallituksen puheenjohtaja Olavi Louko, puh. 0500 607 754
Länsimetron toimitusjohtaja Matti Kokkinen, puh. 050 347 1558