Lemminkäinen Infra voitti Länsimetron ensimmäisen Ruoholahden louhintaurakan

Länsimetron hallitus on hyväksynyt esityksen Lemminkäinen Infra Oy:n valinnasta Ruoholahden ajotunneli ja ratatunnelit urakoitsijaksi. Sopimusneuvottelut käynnistyvät välittömästi ja tavoitteena on sopimuksen allekirjoittaminen lokakuussa.

Urakan valintaperusteena oli halvin hinta. Lemminkäinen Infran kanssa neuvoteltava urakka on noin 10 miljoonan euron arvoinen. Määräaikaan mennessä tarjouksia tuli neljä kappaletta. Tarjouspyyntö lähetettiin kaikkiaan viidelle alan toimijalle.

– Saatujen tarjousten perusteella voi todeta, että Länsimetron Ruoholahden ajotunnelia ja ratatunneleita koskeva louhintaurakka pysyi hyvin ennakoidussa hintaraamissa. Saimme hyviä tarjouksia urakasta aidosti kiinnostuneilta toimijoilta, toimitusjohtaja Matti Kokkinen sanoo.

Tarjouspyyntö koskee Ruoholahden ajotunnelin ja ratatunneleiden louhintaa Ruoholahden metroasemalta Salmisaaren rantaan. Louhittavan urakan pituus on noin 800 metriä. Länsimetron kokonaispituus on 13,9 kilometriä.

Rakentaminen Ruoholahdessa alkaa näillä näkymin marraskuussa 2009. Urakka valmistuu alustavan aikataulun mukaan toukokuussa 2011. Rakennustöistä tiedotetaan lähialueen asukkaille ja toimijoille ennen töiden alkamista ja säännöllisesti koko rakennusajan.

Metron kustannusarvio on 713,6 miljoonaa euroa. Kustannusarvio on laadittu vuoden 2007 lokakuun hintatasossa.

Lisätietoa:
Länsimetron hallituksen puheenjohtaja Olavi Louko, puh. 0500 607 754
Länsimetron toimitusjohtaja Matti Kokkinen, puh. 050 347 1558

Länsimetro
Länsimetro Oy on Ruoholahti-Matinkylän metrolinjan tekninen toteuttaja, joka rakennuttaa, omistaa, ylläpitää, huoltaa ja kehittää 13,9 kilometrin pituisen maanalaisen metrolinjan liikennettä palvelevia raiteita, tunneleita, asemarakennuksia, pysäköintitiloja ja muita sen toimintaa palvelevia rakennelmia ja laitteita. Länsimetroon tulee seitsemän uutta asemaa. Länsimetron rakentaminen on Espoon ja Helsingin kaupunkien yhteishanke. Länsimetron toimipiste sijaitsee Tapiolassa. www.lansimetro.fi