Länsimetro allekirjoitti ensimmäisen louhintaurakkasopimuksen

Länsimetron rakentaminen alkaa Ruoholahdesta marraskuussa. Länsimetro Oy ja Lemminkäinen-konserniin kuuluva Lemminkäinen Infra Oy allekirjoittivat länsimetron ensimmäisen louhintaurakkasopimuksen.

Sopimus koskee Ruoholahden metroaseman ja Salmisaaren rannan väliin louhittavaa 800 metrin pituista kahta ratatunnelia ja ajotunnelia, joiden yhteispituus on 1 900 metriä. Urakka valmistuu huhtikuussa 2011.

Urakan arvo on noin 10 miljoonaa euroa. Koko länsimetron kustannusarvio on 713,6 miljoonaa euroa. Kustannusarvio on laadittu vuoden 2007 lokakuun hintatasossa.

Parhaillaan alueella ovat käynnissä kiinteistöjen alkukatselmukset kaikissa noin 150 etäisyydellä metrolinjasta sijaitsevissa rakennuksissa.

– Pyrimme pitämään urakan vaikutukset Ruoholahden asukkaille ja liikenteeseen niin vähäisinä kuin mahdollista. Tiedotamme rakennustöistä ja niiden etenemisestä säännöllisesti koko rakennusajan. Louhintojen etenemistä voi seurata myös netistä, Länsimetron toimitusjohtaja Matti Kokkinen kertoo.

Teknisesti Ruoholahti-Salmisaari välinen tunneliurakka on vaativa, koska puolet louhinnasta tehdään toimivan metron vaikutusalueella. Urakkaan kuuluu muun muassa mittavia suojaustoimenpiteitä nykyisen tunnelin turvallisuuden varmistamiseksi.

– Noudatamme urakassa erityistä varovaisuutta ja tarkkoja aikatauluja, jotta metroliikenne voi toimia ilman häiriöitä, Lemminkäinen Infran kalliorakentamisesta vastaava johtaja Risto Kupila sanoo.

Valmistuttuaan länsimetro kytkee Lauttasaaren ja Espoon eteläosat seudulliseen raideliikennejärjestelmään. Arvion mukaan länsimetroa tulee käyttämään yli 100 000 matkustajaa vuorokaudessa.

 

Lisätietoa:

Matti Kokkinen, toimitusjohtaja, Länsimetro Oy, puh. 050 347 1558
Risto Kupila, johtaja, Lemminkäinen Infra Oy, puh. 040 585 30 77

 

Länsimetro

Länsimetro Oy on Ruoholahti-Matinkylän metrolinjan tekninen toteuttaja, joka rakennuttaa, omistaa, ylläpitää, huoltaa ja kehittää 13,9 kilometrin pituisen maanalaisen metrolinjan liikennettä palvelevia raiteita, tunneleita, asemarakennuksia, pysäköintitiloja ja muita sen toimintaa palvelevia rakennelmia ja laitteita. Länsimetroon tulee seitsemän uutta asemaa. Länsimetron rakentaminen on Espoon ja Helsingin kaupunkien yhteishanke. Länsimetron toimipiste sijaitsee Tapiolassa. www.lansimetro.fi