Maininkitien läheisyydessä louhintoja vuoden 2017 loppuun

Espoonlahdessa louhitaan vuoden 2017 loppuun saakka

Espoonlahdessa louhitaan Länsimetron kakkosvaiheen tunneleita. Ratatunnelit länteen valmistuvat elokuussa 2017, ja varikon liittymät sekä Maininkitien kuilu vuoden 2017 loppuun mennessä.

Lähitulevaisuudessa, huhtikuun 2017 alussa, ovat alkamassa Espoonlahdenkadun sisäänkäynnin maanpäälliset työt, ja ne jatkuvat myös vuoden loppuun saakka. Maininkitien kuilun yläpään louhinnat ja kaulusrakenteet valmistuvat huhti-toukokuussa 2017.

Espoonlahden työmaan tuntumassa työskentelee Länsimetron lisäksi myös muita toimijoita. Lippulaiva-kauppakeskuksen rakennustöistä saa tietoa kauppakeskuksen omilta sivuilta ja Espoon kaupungin kadunrakennustöistä kaupungin sivuilta.

Kivenlahdessa louhinnat pitkällä

Länsimetron kakkosvaiheen viimeinen asema tulee Kivenlahteen, jossa louhinnat ovat jo pitkällä. Kivenlahden tunneli valmistuu itäpäässään eli Maininkitien vaikutusalueella noin kahden kuukauden sisällä, ja tämän jälkeen pultteja porataan vielä noin kuukauden verran. Porauksia tehdään arkisin klo 7-18 ja louhintaräjäytyksiä arkisin ennen klo 22:00.

Kivenlahden asemalla ja länsipäässä louhinta jatkuu heinä-elokuulle saakka.

Sammalvuoren suurimmat louhintatyöt ohi kesäkuussa

Sammalvuoreen rakennetaan Länsimetron kakkosvaiheen varikkoa, johon tulevat junien yösäilytys- ja huoltotilat. Liityntäraiteen louhinnoista on nyt tehty noin puolet, ja tavoitteena on saada louhittua suurimmat massat kesäkuun 2017 loppuun mennessä. Sammalvuoressa räjäytetään arkisin aamulla yleensä noin klo 7-9 ja illalla klo 19–22.00.  Muihin aikoihin räjäytyksiä on satunnaisesti.

Kivenlahden S-Marketin vieressä sijaitseva Sammalvuoren portin kuilu on nyt louhittu valmiiksi, ja seuraavaksi samalla paikalla alkavat lujitustyöt, joita seuraavat rakennustyöt. Alueelle on asennettu laajasti kiinteitä tärinämittauspisteitä, ja niitä lisätään tarvittaessa louhinnan etenemisen mukaan.

Rakentamisen etenemistä voi seurata Länsimetron seurantapalvelussa.

Lisätietoja:

Sammalvuoren työmaan päivystävä puhelin: 050 343 7233

Espoonlahden työmaan päivystävä puhelin: 040 637 5377

Kivenlahden työmaan päivystävä puhelin: 050 342 2461

Länsimetron palautepuhelin (ma-pe klo 9-15): 050 377 3700